- Smittekarantene fortsatt hovedregelen

Regjeringen har justert karantenereglene, og kommunen trapper opp utdeling av selvtester. – Nå blir det mulig å få utlevert 11 tester per bestilling hvis du deler husstand med en som er smittet, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

Hovedregelen er fortsatt at husstandsmedlemmer og tilsvarende nære skal i karantene i 10 døgn dersom en i husstanden er smittet, og at karantenen kan avsluttes ved negativ test etter 7 døgn. Dersom man ikke kan unngå nærkontakt med den som er smittet, er karantenetiden 14 døgn. Da kan karantenen avsluttes ved negativ test etter 11 døgn.

- Regjeringen har likevel åpnet for at karantene kan erstattes med daglig testing. Hvis den som er smittet er isolert fra de øvrige husstandsmedlemmene, må hustandsmedlemmer teste seg daglig i 5 døgn. Dersom det ikke er mulig å holde den smittede isolert, må hustandsmedlemmer teste seg i 11 døgn, sier Opheim.

Han anbefaler at barn gjennomfører karantene fremfor testing dersom det uforholdsmessig krevende å gjennomføre testingen.

Personer som har hatt bekreftet covid-smitte i løpet av de siste 3 månedene, er fritatt nærkontaktkarantene. Det er ikke lenger fritak for de som har fått påfyllingsdosen.

Utlevering av selvtester

Forskriftsendringen kan medføre økt behov for tilgang på selvtester. Derfor har kommunen nå gjort det mulig å få utlevert 11 tester per bestilling for personer som deler husstand med en som er smittet.

- Vi åpner en egen kalender for bestilling av tester i slike tilfeller, og disse testene må hentes ved teststasjonen på Stensarmen. Beredskapsbilen vil daglig være tilstede både på Revetal, Kjøpmannskjær og Tolvsrød, men den har dessverre ikke kapasitet til å håndtere slike bestillinger, sier Opheim.

Kalenderen vil være tilgjengelig på helsenorge.no. Det er ingen drop-in for henting av selvtester, og det må bestilles time for hvert husstandsmedlem som har behov for tester.

Positiv test? Registrer den!

Kommunen ønsker at alle som får positivt utslag på selvtest registrerer dette via kommunens nettsider.

For de som har fått påfyllingsdosen eller har to doser og har gjennomgått covid i løpet av de siste 3 månedene, er det ikke nødvendig å ta en bekreftende PCR-test dersom selvtesten er positiv.