Tips til sommeraktiviteter i Tønsberg

Tips til sommeraktiviteter i Tønsberg

  I Tønsberg er det yrende sommerliv, og vi har samlet ti tips til noe av det du kan finne på i ferien.  Vi ønsker alle en riktig god sommer! 

Besøk også aktivitetskalenderen Friskus, og følg med på aktiviteter og arrangementer i regi av både kommunen og frivillige organisasjoner!

 

1. Nydelige sommerbad

 

I Tønsberg er det fantastiske muligheter for å kjenne på sanda mellom tærne, ta seg et forfriskende morgenbad eller et nydelig kveldsbad. Det er mange muligheter for et bad på strender som for eksempel Rakkevik på Vear, Ringshaugstranda og Karlsvika. Hvis du foretrekker å bade i ferskvann, kan du enten ta deg en tur til Langevann i gamle Re, eller ta deg en dukkert i Andredammen på Messeområdet. 

Du kan se badevannstemperaturene i Tønsbergs kommunes app eller på våre nettsider.

 

2. Lær av historien og la deg inspirere

Finnhval i hvalhallen på Slottsfjellsmuseet Lånt fra Slottsfjellmuseet.no   

Slottsfjellmuseet er et flott museum hvor du kan lære mer om Norges eldste by. Visste du at Tønsberg har vært kongesete i Norge? Har du sett et hvalskjelett før? Det er også muligheter for å ta turen opp i Slottsfjelltårnet.

Tar du en liten spasertur til andre siden av byen finner du Haugar kunstmuseum. Kunstmuseet tilbyr til enhver tid kunst av høy kunstnerisk kvalitet, i sine faste og midlertidige utstillinger. Haugar kunstmuseums egen samling er også en kunstpause verdt. Blant annet er "Andy Warhol - After Munch" en viktig del av kunstmuseets faste utstilling.

Les mer på nettsidene til Vestfoldmuseene 

 

3. Ta et cruise med Kysten

 

På Brygga i Tønsberg ligger dampskipet Kysten. Det er en flott båt som er over 100 år. Båten har gjennomgått omfattende reparasjon og rehabilitering. I 2019 ble hun endelig klar til å legge ut på nye eventyr i vår vakre kystled. Du kan være med på skjærgårdscruise fra Brygga i Tønsberg.

Se mer informasjon, avganger og bestill billetter på D/S Kysten sine nettsider

 

4.Bytur

Tønsberglivet  

Tønsberg sentrum har mange koselige byrom, fine smug, koselige spisesteder og et unikt utvalg av butikker. Det kan være hyggelig å ta en rusletur i byen, og avslutte med bryggesleng på den fine brygga nederst i byen.

Les mer om butikker og spisesteder på nettsidene til Tønsberglivet

 

5. Vikingskipene

Oseberg vikingarv  

Ved «vikingodden» i Tønsberg kan du ta en spasertur å se på de flotte skipene Saga Oseberg som er en kopi av Osebergskipet og Saga Farmann som er en kopi av Klåstadskipet.

Les mer på nettsidene til Oseberg Vikingarv

 

6. Messeområdet med natursti, padel og frisbeegolf

  

Messeområdet er en super plass for å kose seg med spennende aktiviteter. Der er det muligheter for å spille frisbeegolf, det er splitter nye padelbaner, hundepark, natursti og flotte turområder for å nevne noe.

 

7. Tur til Bolærne

Bolærnebåten  

Ved Kanalbrua ligger båten Færderfjord som er en rutebåt som tar deg fra Tønsberg til Bolærne flere ganger om dagen. På øya Østre Bolæren i Færder, som er en tidligere militærforlegning, er det i dag friområder med mulighet for grilling, tur og aktiviteter. Det er også satt opp en båt som går til Færder Fyr.

Se rutetider og mer informasjon på Bolærnebåten sine nettider
Les mer om Bolærene på denne nettsiden
Se mer informasjon om rutebåten til Færder fyr

 

8. På tur rett over overflaten

Vigdis Askjem/ Færder Kajakk AS    

Det er flotte turområder i vår kommune, og på sommeren kan det være spesielt flott å prøve ut kyststien. Vil du dra på tur i kajakken er det et eldorado for nettopp det i vårt området. Nå er det også åpnet padleleder som gjør det mulig å overnatte i flotte padlehuker. 

På disse nettsidene kan du lese mer om padleleden i Vestfold

9. Bibliotekene

Anette Asbjørnrød

 

For mange er sommer, sol, ferie og avslapping forbundet med lange deilige dager med spennende bøker. På Re og i Tønsberg har vi flotte biblioteker som har mye spennende på programmet i sommer, og kan være verdt et besøk.

Les mer på bibliotekets nettsider

 

10. Sykkeltur til Verdens Ende

 

Hva med en sykkeltur fra Tønsberg til Verdens Ende. Der kan du besøke nasjonalparksenteret, ta et restaurantbesøk og nyte den spektakulære utsikten.

Tønsberg kommune leier ut el-sykler. Gå til booking. 
Her kan du lese mer om Nasjonalparksenteret

 

Les mer om aktiviteter og opplevelser på Tønsberglivet.no og Visit Vestfold

Til toppen