Tønsberg deltar i kampanjen for et mer demensvennlig samfunn

Fredag ettermiddag ble det holdt en markering på Rådhuset i Tønsberg i forbindelse med at Tønsberg kommune skal bli med i den nasjonale kampanjen for et mer demensvennlig samfunn.

Signatur demensvennlig kommune - Klikk for stort bildeHåndtrykk demensvennlig kommune - Klikk for stort bildeGruppebilde demensvennlig kommune - Klikk for stort bildeFra venstre: Ordfører Petter Berg, Generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Lisbet Rugtvedt, Utvalgsleder for helse og omsorg, Henning Wod (H), Kommunaldirektør for helse og omsorg og Virksomhetsleder for Lærings- og mestringstjenester Grethe JohnsenKake demensvennlig kommune - Klikk for stort bilde

Ordfører Petter Berg og generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Lisbet Rugtvedt, signerte i dag på avtalen som også bekrefter at Tønsberg kommune blir nr 100 som deltar i kampanjen.

Utvalgsleder for Helse og omsorg, Henning Wold (H), orienterte om at avtalen er i tråd med de strategier og planer som allerede finnes i kommunen.

Han var glad for at bystyret enstemmig vedtok deltakelse i kampanjen når dette var oppe i Bystyret 14. mars i år. Videre kunne han love at kommunen skal holde sine forpliktelser i forhold til avtalen som nå er underskrevet. Det skal blant annet opprettes en arbeidsgruppe som skal gjennomføre opplæring overfor blant annet næringslivet i kommunen.

Generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Lisbet Rugtvedt, satte stor pris på at en så stor kommune som Tønsberg ville støtte opp om kampanjen. -Dette koster bare av deres arbeidstid men vil ha stor effekt. Mange er usikre på hvordan de skal møte mennesker med demens. Kunnskap gir forståelse og trygghet. Hvis bare alle kan litt mer om demens, vil hverdagen bli mye enklere for alle som er berørt av denne sykdommen.

Konkret skal samarbeidet mellom nasjonalforeningen og kommunen bidra til å gi opplæring av ansatte i privat og offentlig servicenæring, slik at de kan gi best mulig service til personer med demens. f.eks. ansatte i servicesenter, kjøpesenter, frisører, taxisjåfører.

Det finnes minst 78 000 personer med en demenssykdom i Norge. Cirka 60 % bor hjemme. En undersøkelse viser at det de ønsker seg mest, er å kunne være integrert i samfunnet.

Les mer om kampanjen på Nasjonalforeningens nettside