Tønsberg kommune oppretter informasjonstelefon om Korona-viruset

Mange har spørsmål om Korona-viruset og hvordan de skal forholde seg til dette. Derfor har vi nå opprettet en informasjonstelefon for våre innbyggere. Informasjonstelefonen har telefonnummer 33 40 69 90 og er åpen i åpningstid fra kl. 08.00 - 17.00 på hverdager, og kl. 11.00 - 16.00 lørdag og søndag. Åpningstider i påsken (fra og med lørdag 4. april til og med mandag 13. april): kl. 11.00 - 15.00 alle dager.

Klikk for stort bilde - Denne telefonen skal avlaste for henvendelser til legevakten, og er tenkt for de som har spørsmål rundt covid-19, men som ikke er syke. Det er et stort informasjonsbehov i den situasjonen vi er i nå, og jeg anbefaler alle som har spørsmål til å bruke kommunens nettsider, folkehelseinstituttets informasjon og annen offentlig informasjon som finnes på nettet, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Her kan du blant annet få svar på følgende spørsmål

• Hvem skal holde seg hjemme?
  • Hva betyr det å være i karantene/isolasjon?
  • Er viruset farligere for noen grupper?
  • Hvordan skal jeg forholde meg til personer i risikogrupper?
  • Generelle råd om smitte og om hvem som bør testes.

Dersom du tror du er smittet, bør du ringe fastlegen din. Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116117.

Husk at du også finner mye informasjon og konkrete råd om koronaviruset på våre nettsider og på helsenorge.no. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du også ringe den nasjonale informasjonstelefonen på tlf. 815 55 015. Denne er åpen hverdager kl. 08.00-18.00 og helger kl. 10.00-16.00.

Tønsberg kommunes samleside om koronaviruset.