Tønsberg kommunes kulturpris 2019 til Terje Johannesen og Extend Art of Dance ved Camilla Samuelsen Matre

Utvalg for kultur, idrett og folkehelse deler i år kulturprisen i to og tildeler denne i to like store deler til musiker Terje Johannesen og danseskolen Extend Art of Dance ved Camilla Samuelsen Matre.

Klikk for stort bildeOrdfører Petter Berg overrekker kulturprisen til Terje Johannesen under Urijazz' arrangementet på Støperiet fredag 15. november. Terje Johannesen

Komponist og musiker Terje Johannesen har vært en sentral aktør i Tønsberg-regionens kulturliv i en årrekke. I tillegg til unike og kreative evner som musiker, komponist og arrangør har han vært en svært betydningsfull kunstner og samarbeidspartner for mange ulike kulturforeninger i Tønsberg-området. Særlig har hans samarbeid med Urijazz båret mange kunstneriske frukter. Sist kunne hans musikk oppleves under Urijazz’ 40-årsjubileum i konserten «40års FEBER» i høst der han både hadde komponert musikken og deltok i fremføringen. Han har også bidratt sterkt til produksjoner i samarbeid med Thesbiteateret, Papirhuset, Kattas figurteater, Tønsberg Storband blant andre.

Johannesen har vist særlig stor allsidighet i sitt kunstneriske virke. Han har vært engasjert innen en lang rekke musikksjangre, komponert musikk til teaterforestillinger og vært på skoleturné med Rikskonsertene flere ganger. Johannesen er også en mye brukt produsent og studiomusiker og har bidratt til plateinnspillinger med mange både lokale og nasjonale artister som Odd Børretzen, Lars Martin Myhre, Linda Kvam, Herrene i Haven, Levi Henriksen, Adjagas og Lars Bremnes.

I tillegg til å være musiker, komponist og produsent av ypperste klasse, vil Tønsberg kommune særlig berømme Terje Johannesen for hans svært gode evner til godt og fruktbart samarbeid med det frivillige kulturliv i Tønsberg-regionen. Gjennom hans initiativ og pågangsmot har det blitt skapt svært gode og varierte kulturopplevelser til glede for store og små i Tønsberg-regionen de siste 30 årene.

Klikk for stort bildeOrdfører Petter Berg overrekker kulturprisen til Camilla Samuelsen Matre under Extends forestilling på Oseberg kulturhus lørdag 16. november. Extend Art of Dance ved Camilla Samuelsen Matre

Camilla Samuelsen Matre og Extend Art of Dance har siden oppstarten i 2001 skapt noe helt unikt i nasjonal målestokk. Extend Art of Dance er mer enn en ordinær danseskole. Det er en skattekiste av kreativitet og danseglede og en veldig viktig sosial møteplass for svært mange. Extend er i dag en av Skandinavias største private danseskoler, og den finnes altså her i lille Tønsberg.

På Extend undervises det i en lang rekke dansestiler, alt fra klassisk ballett til salsa og hiphop. Extend har også vært en viktig rekrutteringsarena inn i det kreative og profesjonelle dansemiljøet. Flere tidligere elever er i dag profesjonelle dansere på viktige internasjonale kulturscener, begynt på prestisjefylte danseakademier i inn- og utland eller har fortsatt som instruktører på Extend. Gjennom bevisst satsing gjennom flere år har særlig mange gutter i Tønsberg-regionen fått øynene opp for dansen.

Like viktig for Matre og Extend er nok uansett det sterke sosiale engasjementet. På Extend skal det være rom for alle som finner gleden i dansen, helt fra de aller yngste barnehagebarna til voksne. Extend har også egne grupper for barn og ungdom med særlige utfordringer. Matre har engasjert seg i offentlige og private folkehelseprosjekter som opplevelseskortet og Back to School. Matre jobber også aktivt med gode integreringstiltak på danseskolen. Matre har de siste årene også vært en viktig stemme og pådriver for sosialt inkluderingsarbeid og brenner for hvordan man skal forhindre at barn og unge holdes utenfor fellesskapet på grunn av økonomiske barrierer.

Gjennom storslåtte og underholdende danseforestillinger presenteres årlig det ypperste av det som finnes av danseglede og profesjonalitet blant danseglade barn og unge i Tønsberg-regionen. Dette inspirerer også oss som er så heldige å få være blant publikum.

Tønsberg kommune vil gjennom tildelingen av kulturprisen for 2019 takke Camilla Samuelsen Matre og Extend Art of Dance for en utrettelig innsats gjennom mange år for å vekke dansegleden i regionen, for sosialt inkluderingsarbeid og ikke minst for å la barn og unge få utfolde seg i det de elsker – i dansen.

Det er Utvalg for kultur, idrett og folkehelse som vedtar hvem som skal tildeles kulturprisen. Prisen består av kr. 25.000,- til hver av prismottakerne samt et kunstverk. Johannesen har fått overrakt kunstverket «Hagen» av Kristine Øksendal og Extend Art of Dance ved Camilla Samuelsen Matre «Fri» av Runi Langum.