- Viktig å svare på innkallingen

- Det er viktig at alle svarer når de får innkalling til vaksinering, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim. Mandag var det over 230 personer som ikke møtte til timen de var innkalt til.

Mange mottar nå innkalling til oppfriskningsdosen av koronavaksinen, og kommunen har rigget seg for å kunne tilby vaksine til innbyggerne så raskt og effektivt som mulig.

- Mandag hadde vi satt opp 1300 timer, men 232 personer møtte ikke opp til timen de var innkalt til. Det er en høy andel, og det fører til at vi ikke får utnyttet kapasiteten så godt som vi ønsker, sier Per Kristian Opheim.

Han forteller at mange unnlater å svare på innkallingen de mottar.

- Hvis tidspunktet ikke passer, ønsker vi å kunne tilby timen til noen andre. Vi har vurdert å slette timen til de som ikke gir respons og kalle inn andre isteden, men vi ser at en del også møter opp selv om de ikke har svart, sier han.

Vaksinekontoret forsøker å kontakte personer som ikke gir svarer på innkallingen, men dette er svært ressurskrevende.

- Derfor er det viktig at man svarer på innkallingen, og at man går inn på helsenorge.no og bestiller en annen time dersom tidspunktet ikke passer. Da vil den timen man er innkalt til bli slettet automatisk, sier Opheim.

Les mer om vaksinering her.