Vis fettvett i julen

Fett i avløpsrørene er et økende problem. Ribbefett og annet fett i kjøkkenvasken er med på å tette avløpsrørene.

Vis fettvett i julen. Plakat lånt med tillatelse fra Oslo kommune. - Klikk for stort bildeVis fettvett i julen. Plakat lånt med tillatelse fra Oslo kommune. Fett og matrester som helles i kjøkkenvasken og toalettet, tetter rørene og blir deilig rottemat. Jo mer rester du sender ned i avløpet, jo tettere blir rørene og flere blir rottene.
Til slutt blir både dine og våre rør helt tette og resultatet blir oversvømmelser. Derfor er det miljøvennlig, lønnsomt og fornuftig at du kaster fettet ditt riktig sted. Resten tar vi oss av.

Slik kaster du fettet:

• Fett i stekepannen og stivnet, avkjølt fett fjerner du med tørkepapir og kaster i matavfallet.
  • Fett som ikke stivner, kan du ha i matavfallsposer med eventuelt en ekstra pose. Alternativt kan du helle det over i en tom melkekartong/kanne/flaske, teipe/lukke igjen toppen, og levere den på nærmeste miljøstasjon eller gjenvinningstasjon.

Se også Fett i avløpet tetter rørene! Gode tips til privatpersoner.