Idrettsanlegg i Tønsberg

Her får du oversikt over mange av idrettsanleggene i Tønsberg. Det er viktig å merke seg at det er flere typer anlegg som ikke nevnes her. Alle kommunale flerbrukshaller, messehaller, gymsaler, fotballbaner, friidrettsanlegg, svømmeanlegg og isanlegg kan bookes til trening eller arrangementer via vår nettbaserte bookingside.

Flerbrukshaller

Kommunale idrettshaller:

 • Barkåker idretts-  og samfunnshus - Nyveien 11b, 3157 Barkåker
 • Eikhallen - Jutulveien 9, 3122 Tønsberg
 • Semsbyen idrettshall - Semsbyveien 102, 3170 Sem
 • Slagenhallen - Trimveien 12, 3151 Tolvsrød
 • Tønsberg idrettshall - Wergelands vei 56, 3117 Tønsberg
 • Vearhallen - Melsomvikveien 561, 3173 Vear

Se også gjeldende rutiner for brannsikkerhet i idrettshallene

Foreningseide idrettshaller:

 • Flinthallen - Narverødveien 40, 3113 Tønsberg
 • Vestfoldhallen - Eikveien 2, 3122 Tønsberg

Turnhall:

 • Messehall A - Stadionveien 12, 3111 Tønsberg

Messehall:

 • Messehall B - Stenmalveien 30, 3111 Tønsberg

Gymsaler

Det er i alt 13 gymsaler i Tønsberg som brukes av lag og foreninger etter skoletid. Alle gymsalene ligger i tilknytning til eksisterende eller nedlagte skoler. Her finner du utleieoversikt over alle gymsalene.

Fotballbaner

Seks av kommunens idrettslag har egne fotballanlegg. Dette er både grus, gress og kunstgressbaner. I tillegg har kommunen en kunstgressbane og to naturgressbaner:

 • Tønsberg gressbane (kunstgress)
 • Greveskogen idrettspark (naturgress)
 • Gamle Idretten (naturgress) - benyttes også til rugby og amerikansk fotball

Friidrettsanlegg

Greveskogen Idrettspark ligger flott plassert inne i skogen mellom Hortensveien og Greveskogen Videregående skole. Den består av løpebane med kunststoffdekke, lengde og hoppgrop, areal for høyde og kast. På indre bane, er en av Vestfold beste gressmatter for både fotball og kasteøvelser. Det er tribuner på den ene langsiden (solsiden). Tønsberg Friidrettsklubb har satt opp klubbhus/sekretariat. 

Svømmeanlegg

Tønsberg Svømmehall har to basseng på 25 meter som holder 29 og 30 grader. Det er stupebrett og tårn på henholdsvis 1,3 og 5 meter. Det er også to 12,5 ganger 10 meter basseng, på henholdsvis. Ringshaug ungdomsskole og Eik lokale idrettsbygg. Midtløkken bo- og servicesenter har ett varmtvannbasseng for senterets brukere.

Isanlegg

Tønsberg Ishall eies og drives av Tønsberg kommune med Tønsberg ishockey og Tønsberg-Turn kunstløp, som hovedbruker.  

Maier Arena (tidligere Tønsberg Stadion) er en utendørs kunstisbane som holdes åpent hver dag for publikum og organisert aktivitet i ca tre måneder, fra rundt 1. desember til rundt 1. mars, avhengig av værforholdene. Driften er et samarbeid mellom kommunen, Tønsberg ishockeyklubb og Tønsberg-Turn skøyter. 

Lys- og skiløyper

Når det er gode snøforhold blir det etablert ett nettverk av oppkjørte dagløyper i kommunen, på ca. 45 km. For øvrig har vi 6 lysløyper i kommunen.

Andre anlegg 

Skateanlegg:

I 2013 ble det nye skateanlegget i Gunnarsbøparken åpnet. Dette er en stort og  toppmoderne skateanlegg på om lag 1200 kvadratmeter. Anlegget har blitt en populær samlingspunkt særlig for ungdom fra både Tønsberg og andre steder. Det er også mindre skateanlegg ved Eik skole, Sandeåsen skole, Sem skole og på Husøy.

Skyting:

Det er tre utendørs skytebaner i kommunen, henholdsvis på 100 og 300 meter. Det er også 3 innendørs skytebaner på henholdsvis 15 og 25 meter. Dette er både for pistol og gevær. For bueskyting er det en utendørsbane på Jarlsberg, og innedørs bane i kjelleren på Tønsberg Idrettshall

Sandvolleyball:

Et av Norges flotteste treningsanlegg ligger på Flint, med sine fire baner. Det er også opparbeidet andre baner i tilknytning til skoler og strandområder. Det er en bane på Ringshaug, Husøy, Smørberg og Sem skole, samt to baner ved Kongseik Ungdomskole.  I 2014 åpnes også to nye baner i Gunnarsbøparken.

Nærmiljøanlegg:

På de fleste skolene er det anlegg for mange aktiviteter, f.eks basketball, fotball, sandvolleyball, bordtennis, klatring og friidrett. Dette er anlegg som er åpne for alle, og det skal ikke drives organisert trening her.

Frisbeegolf:

I Tønsberg Messe og idrettspark er det en 18-hulls bane, som er en av Norges beste.

Skilek/aking:

Messeamfiet ved Tønsberg Stadion opparbeides av kommunen – så langt været holder.

Kart