Skjærgårdsmat

Matfest og konferanser om matglede, folkehelse og bærekraft i Tønsberg sentrum. Et initiativ fra Tønsberg kommune og lokale matprodusenter.

Nå er det kun 15 dager igjen til Skjærgårdsmat arrangerer Matfest og konferanser om matglede, folkehelse og bærekraft i Tønsberg sentrum. Konferansene er 30.august og matfesten er 30. og 31. august. Dette er et helt nytt arrangement hvor kommunene og lokale bønder står bak initiativet. Vi ønsker fokus på alle de fantastiske råvarene som dyrkes i nærområdet rundt oss, og hvor mange av oss som direkte eller indirekte blir berørt av dette sunne og gode matmangfoldet.

Det er f.eks. få som vet at 25% av alle grønnsakene i Norge dyrkes i Vestfold og at halvparten av alle som arbeider med foredling av mat i Vestfold har tilhørighet i Tønsberg kommune.

 

Vi håper alle som har mulighet setter av tid til å besøke Skjærgårdsmat i slutten av august. Du kan melde deg på konferansen som er gratis og som arrangeres på Quality fredag den 30. august, eller du kan besøke rekken av lokale produsenter og spennende aktiviteter på Lindahlplan 30. og 31. august. Du vil f.eks. til en fornuftig pris kunne få kjøpt sunne og smakfulle retter basert kun på lokale råvarer satt sammen og kokkelert av profesjonelle kokker i samarbeid med restaurant og matfag elever fra Greveskogen videregående skole.

 

Les mer om programmet på Skjærgårdsmat sine nettsider.

www.skjaergaardsmat.no

 

Vi gleder oss til se deg på Skjærgårdsmat 2019

 

Med vennlig hilsen

 

Øystein Hjørnevik

Næringssjef i Tønsberg og Re kommune og styreleder i Skjærgårdsmat