Gode råd til skolestart

Om noen uker tar mange forventningsfulle barn sine første steg inn i skolegården på en av Tønsbergs 19 barneskoler. Vi har snakket med rektor Benedicte om tips til gode forberedelser i dagene som kommer.

 

Framsnakk skolen

-Skolestart er en stor og viktig begynnelse på en ny periode i både barn og foreldres liv. For foreldre er det viktig å framsnakke skolen. Fortell gjerne om gode opplevelser du har hatt selv, oppfordrer Benedicte Bjørnsen som er rektor på Volden skole.

Gode råd: Benedicte Bjørnsen er rektor på Volden skole, og gleder seg til å bli kjent med de nye skoleelevene - Klikk for stort bildeGode råd: Benedicte Bjørnsen er rektor på Volden skole, og gleder seg til å bli kjent med de nye skoleeleveneBli kjent med skolegården og med voksne og barn

Hun gleder seg til å møte de ferske elevene, og familien deres når skolen starter onsdag 17. august.

-Besøk gjerne skolen og skolegården slik at barna er godt kjent. Om dere har mulighet til det er det fint å bruke tid på å bli kjent med de andre barna og foreldrene. Ser barna at vi voksne er trygge på hverandre blir de også trygge, oppfordrer Bjørnsen.

Mange velger at barna starter på SFO i starten av august. 

- Vi opplever at SFO er en fin måte å bli kjent med skolen på før den vanlige skolehverdagen. Her kan man tilpasse starten med kortere dager og bli kjent med personalet og skolen i det tempo som passer barnet, forklarer hun.

 

Praktisk trening

På spørsmålet om det er noen forventninger om at barna skal kunne bokstaver og tall allerede før skolen starter er hun ikke i tvil:

-Det er på skolen de skal lære slikt fremover. Men det kan være lurt å bruke litt tid på å trene på praktiske ting som å kunne skrive navnet og gå på do selv. Ta gjerne frem stigespillet en fin sommerkveld og tren på å vente på tur og følge regler.

Feir første skoledag

-Selve skolestarten er som sagt en stor dag- så ha gjerne en liten feiring eller gjør noe koselig etter at skoledagen er ferdig.  Å ta imot skolestartene er et like stort eventyr hver gang. Vi som jobber på Volden skole gleder oss kjempemye til å møte alle sammen, avslutter hun forventningsfullt.