Klimastien er åpen, og kommunen vil ha dine innspill

Onsdag 2. juni åpnet ordfører Anne Rygh Pedersen klimastien på Ringshaugastranda. Nå kan du og alle som ønsker besøke installasjonene som er plassert rundt i Tønsberg kommune. Bilde av utstilling "Klesklossen" i klimastien - Klikk for stort bildeUtstillingen av klesklossen er utstilt på Re Torvet, og er laget av Thomas Horne og Eivind Stoud Platou.

Gjennom klimastien ønsker vi å vekke oppmerksomhet og få innspill fra innbyggerne om hvordan vi alle kan bli bedre på klima og miljø i kommunen vår.

-Hele poenget med klimastien, er å involvere innbyggerne og løfte frem klima på dagsorden. Tønsberg kommune har et mål om å redusere klimagassutslippene med 60 prosent innen 2030, og det krever at vi alle samarbeider og gjør en innsats for å nå dette målet, oppfordrer ordfører Anne Rygh Pedersen.

Bilde av ordføreren som holder tale under åpningen av klimastien under klimakonferansen - Klikk for stort bildeOrdfører Anne Rygh Pedersen åpnet klimastien, som er en del av klimakonferansen 2. juni 2021 Erlend Tveite

Derfor har hver utstilling en QR-kode som lenker til en side som åpner for innspill fra innbyggerne i kommunen.

-Jeg lover at forslagene skal bli veldig godt vare på. Vi trenger all den hjelpen vi kan få for å nå målet om 60 prosent utslippskutt i 2030, sier ordføreren.

Fra Re til Ringshaugstranda

Klimastien – ditt klimaavtrykk i Tønsberg kommune, består av fem utstillinger plassert ulike steder i kommunen, og de kommer til å stå over sommeren, åpen for alle som skulle ønske å ta en titt.

Her finner du installasjonene:

Klimaavtrykket av jobbpendling Sem-Tønsberg (utstilling av bilen finner du ved Tønsberg Torv)
Klimaavtrykket av maten du spiser (utstilling av "kåltårnet" finner du på Farmandstredet)
Klimaavtrykket av å pusse opp kjøkkenet ditt (utstillingen av veggmaleriet finner du i Håkon gamles gate)
Klimaavtrykket av to ukers ferie (utstillingen av kofferten finner du på Ringshaugstranda)
Så mye klær kjøper du hvert år (utstillingen av "klesklossen" finner du på Re Torvet)

Dugnadsarbeid og gjenbruk – slik ble klimastien til.

Brageprisvinner og forfatter Thomas Horne og grafisk designer Eivind Stoud Platou har vært ansvarlig for design og utforming av klimastien, men de har fått stor drahjelp under byggingen av installasjonene.

Brobyggeren har bidratt med lokaler og arbeidskraft til å bygge og sveise blant annet klesklossen som står på Re-torvet. Horne og Stoud Platou har også fått stor hjelp fra Westerdalsstudentene Johanne Wilbrink og Lisa Glessing som har hatt dette prosjektet som en del av sin praksis.

Bilde av Thomas Horne og Eivind Platou da de satt opp kofferten som står utstilt på Ringshaugstranda.  - Klikk for stort bildeThomas Horne og Eivind Stoud Platou da de satt opp kofferten som står utstilt på Ringshaugstranda. Erlend Tveite

-Dette hadde vi ikke klart uten alle de fantastiske folka som har bidratt, både med arbeidskraft, utstyr og materialer, understreker Horne og Stoud Platou.

Eivind Stoud Platou sammen med praktikantene Lisa Glessing og Johanne Wilbrink under monteringen av "klesklossen" på Re Torvet - Klikk for stort bildeEivind Stoud Platou sammen med praktikantene Lisa Glessing og Johanne Wilbrink under monteringen av "klesklossen" på Re Torvet. Erlend Tveite

Klimavennlighet og gjenbruk har vært viktig i selve byggingen av klimastien også:

• Malingen som er brukt på veggen i Håkon gamles gate, er feilblandet maling fra Jernia som ellers hadde blitt kastet.
  • Vesar gjenbruk har bidratt med tremateriale som er brukt til konstruksjonen av blant annet kofferten som står på Ringshaugstranda.
  • Klærne som er brukt i "klesklossen" som er utstilt på Re torvet, er fra Fretex.

Klimastien - henting av klær hos Fretex - Klikk for stort bildeKlærne som er brukt til utstillingen på Re-torvet er brukte klær hentet hos Fretex Johanne Wilbrink

Velkommen til Klimaavtrykket i Tønsberg kommune - en ganske lang klimasti gjennom Tønsberg kommune!