Ukraina

Mange mennesker er på flukt som følge av krigen i Ukraina. Kommunestyret i Tønsberg har vedtatt at kommunen skal ta i mot 150 flyktninger fra Ukraina, og flere har allerede kommet til kommunen vår. 

På denne siden finner du oppdatert informasjon om beredskapen i kommunen vår, om hvordan arbeidet med å ta i mot flyktninger organiseres, og hvordan du som ønsker å hjelpe kan bidra. 

Nyheter knyttet til situasjonen i Ukraina

 • 19.05.2022

  Svarte på helsespørsmål fra flyktninger

  - Det gir en trygghet å vite hvor man kan henvende seg og hvordan man kan få nødvendig helsehjelp, sier kommuneoverlege Irena Jakopanec. Onsdag inviterte hun og kollega Morten Lindbæk til informasjonsmøte om det norske helsesystemet på Norsk-Ukrainsk senter i Storgaten.
 • 13.05.2022

  17 травня є національний день Норвегії

  17. державне свято та неробочий день. Національний день відзначають дитячими парадами та музикою на вулицях, промовами та розвагами у всіх містах країни. У Тенсберзі та багатьох інших містах також вранці пролунає салют, а ввечері феєрверк.
 • 26.04.2022

  - En viktig møteplass

  - Dette har både blitt et informasjonssenter og en viktig sosial møteplass for ukrainere, sier Anastasiia Smyk i Ukrainsk forening. Hun håper alle ukrainere i Tønsberg-distriktet vil komme innom senteret i Storgaten 20.
 • 11.04.2022

  Mange ønsker å hjelpe

  Både privatpersoner og organisasjoner ønsker å hjelpe flyktninger fra Ukraina. Nå har kommunen og flere frivillige organisasjoner gått sammen for å finne ut hvordan de kan koordinere innsatsen og utfylle hverandre på best mulig måte.
 • 29.03.2022

  Alle fra Ukraina må testes for tuberkulose

  - Alle som kommer til Norge fra Ukraina og kanskje skal oppholde seg her i en lengre periode, har plikt til å bli undersøkt for tuberkulose, sier kommuneoverlege Morten Lindbæk. Han ber alle nylig ankomne ukrainere om å kontakte Tønsberg fastlegekontor for gratis utredning av sykdommen.
 • 25.03.2022

  Vil du hjelpe enslige mindreårige flyktninger fra Ukraina?

  - Vi trenger både fosterhjem og mennesker som ønsker å være ressurspersoner for enslige mindreårige flyktninger fra Ukraina, sier Ellen Fisher, barnevernleder i Tønsberg kommune. Nå ber hun folk som ønsker å hjelpe om å ta kontakt.
Til toppen