Ukraina

Mange mennesker er på flukt som følge av krigen i Ukraina. Tønsberg kommune bosatte 210 flyktninger i 2022. 178 av disse kom fra Ukraina. 

På denne siden finner du oppdatert informasjon om beredskapen i kommunen vår, om hvordan arbeidet med å ta i mot flyktninger organiseres, og hvordan du som ønsker å hjelpe kan bidra. 

 • 16.02.2023

  Nå kan du søke støtte til arbeid med flyktninger

  Kommunestyret i Tønsberg har vedtatt å gi kr 400.000,- til støtte for frivillig arbeid med flyktninger i Tønsberg. Frivillige grupper og organisasjoner oppfordres til å søke. Fristen er 15. mars.
 • 14.02.2023

  Lærte norsk gjennom musikken

  Med gitaren rundt halsen og lånte toner fra Lars Bremnes sin sang «Å kunne æ skrive» ønsker ukrainske Alen Seblani arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen velkommen til Tønsberg Læringssenter. Statsråden har tatt turen for å se hvordan Tønsberg Læringssenter der de forbereder seg til NAV sin jobbmesse.
 • 10.02.2023

  - Jeg vil lære så mye norsk som mulig

  ​ ​Ukrainske Liliia Vasylkovska har språkpraksis i servicesenteret på Tønsberg rådhus. Nå håper Tønsberg læringssenter at flere private og offentlige bedrifter vil ta imot kandidater i språkpraksis.
 • 05.12.2022

  Допоможіть нам покращити медичнi послуги для біженців у Норвегії

  Це електронне опитування Норвезького інституту громадського здоров’я (FHI) про здоров’я та потреби в медичних послугах біженців, які прибувають до Норвегії. Досвід, прибувших з України, важливий для покращення медичних послуг для новоприбулих біженців.
 • 25.11.2022

  I mål med bosetting av flyktninger

  - Det å ta imot så mange mennesker på en skikkelig måte krever mye av oss som kommune, og det er mange som har gjort en stor innsats, sier kommunalsjef Geir Viksand. Midt i desember vil Tønsberg ha bosatt alle de 210 flyktningene som IMDi anmodet kommunen om å bosette i 2022.
 • 23.09.2022

  144 flyktninger bosatt

  Hittil i år har 144 flyktninger blitt bosatt i Tønsberg, og ytterligere 28 har fått ja til bosetting i kommunen.
Til toppen