Nyheter knyttet til situasjonen i Ukraina

Це електронне опитування Норвезького інституту громадського здоров’я (FHI) про здоров’я та потреби в медичних послугах біженців, які прибувають до Норвегії. Досвід, прибувших з України, важливий для покращення медичних послуг для новоприбулих біженців.

- Det å ta imot så mange mennesker på en skikkelig måte krever mye av oss som kommune, og det er mange som har gjort en stor innsats, sier kommunalsjef Geir Viksand. Midt i desember vil Tønsberg ha bosatt alle de 210 flyktningene som IMDi anmodet kommunen om å bosette i 2022.

Hittil i år har 144 flyktninger blitt bosatt i Tønsberg, og ytterligere 28 har fått ja til bosetting i kommunen.

Після вторгнення збройних сил Росії в Україну, багато з вас були змушені тікати до Норвегії і Тонсберг проти своєї волі. Ми розуміємо, що ви відчуваєте стрес, тривогу та страх. Ви прибули в нову країну. При цьому ви також переживаєте за рідних та близьких, які залишилися в Україні.

Kommunestyret har vedtatt å omdisponere 200.000 kroner til frivillige organisasjoners arbeid med nyankomne flyktninger.

Frivillige organisasjoner kan søke om tilskudd til integreringstiltak for flyktninger. Illustrasojonsbilde.

Vestfold og Telemark fylkeskommune gir 5 millioner i 2022 i tilskudd til integreringstiltak for flyktninger i regi av frivillige organisasjoner.

Двічі на рік, у січні та в червні, Цивільна оборона перевіряє системи оповіщення (сигнали повітряної тривоги), щоб перевірити їх працездатність та відремонтувати непрацююче обладнання.

Lege Tanja Kalchenko gir råd til ukrainere i Norge om hvordan de kan spise sunt og godt innenfor et fornuftig budsjett. Kjenner du noen som har kommet til Norge fra Ukraina? Tips dem gjerne om denne videoen!

- Det gir en trygghet å vite hvor man kan henvende seg og hvordan man kan få nødvendig helsehjelp, sier kommuneoverlege Irena Jakopanec. Onsdag inviterte hun og kollega Morten Lindbæk til informasjonsmøte om det norske helsesystemet på Norsk-Ukrainsk senter i Storgaten.

Festkledde barn med flagg

17. державне свято та неробочий день. Національний день відзначають дитячими парадами та музикою на вулицях, промовами та розвагами у всіх містах країни. У Тенсберзі та багатьох інших містах також вранці пролунає салют, а ввечері феєрверк.