Vilkår for å gifte seg

Før ekteskapet kan inngås må ekteskapsvilkårene prøves.

Det vil si at det skal kontrolleres at de som skal gifte seg oppfyller vilkårene i ekteskapsloven. Det er folkeregistermyndigheten (skattekontoret) som prøver om ekteskapsvilkårene er oppfylt. Dersom vilkårene for ekteskap er oppfylt, utsteder folkeregistermyndigheten en prøvingsattest.

Her finner dere skatteetatens nettsider med søknadsskjema for prøvingsattest.

Merk at prøvingsattesten som utstedes kun er gyldig i fire måneder. Det er et krav etter ekteskapsloven at prøvingsattesten må være gyldig på dagen man inngår ekteskapet. Prøvingsattesten kan altså tidligst utstedes fire måneder før datoen dere skal gifte dere.

Paret som skal inngå ekteskap er selv ansvarlig for å søke om prøvingsattest. Når dere mottar denne via Altinn, kan denne sendes direkte til postmottak@tonsberg.kommune.no .

<< Hvem kan gifte seg hos oss?

Vielsesdagen >>

Anne-Mette Silbodal