Smittevern og vaksinasjon

Vaksinerommet - Klikk for stort bilde

På denne siden finner du informasjon om smittevern og vaksinasjon i Tønsberg kommune. 

Koronavaksine - anbefaling for høsten 2023

Folkehelseinstituttet anbefaler at følgende målgrupper bør vaksineres med en oppfriskningsdose før høst-vintersesongen 23/24: 

  • Aldersgruppen 65 år og eldre, og sykehjemsbeboere
  • Aldersgruppen 18–64 år som inngår i en risikogruppe
  • Aldersgruppen 12–17 år med alvorlig grunnsykdom
  • Aldersgruppen 6 måneder–11 år med alvorlig grunnsykdom dersom barnets lege vurderer dette som viktig
  • Gravide i 2. og 3. trimester. Vaksinasjon i 1. trimester kan vurderes dersom den gravide har tilleggssykdommer som gir ytterligere økt risiko.

Les mer på FHI sine nettsider

Koronavaksinering høsten 2023 

Kommunen har fått inn høstens koronavaksine, og vaksineringen starter i uke 40 (mandag 2. oktober). Det er den oppdaterte vaksinen Comirnaty Omicron XBB.1.5 som tilbys i høst. Denne vaksinen dekker undervarianter av koronaviruset omikron som sirkulerer nå.

Time til vaksinering bestilles via Helsenorge fra mandag 25. september. Flere opplever dessverre problemer med timebestilling. Dette skyldes en teknisk feil, og det arbeides med å løse problemet. Informasjonen på denne nettsiden oppdateres. Det vil komme mulighet til å bestille time, og det vil være nok vaksiner.

Vaksinekontoret i Stensarmen 9 er stengt. Nytt vaksinasjonssted for koronavaksinen er i Kjelleparken. Her ligger også legevakten, men det er ikke legevakten som setter vaksinene. Det er heller ikke legevaktens inngang som skal brukes når man kommer for å ta vaksine. I stedet er det gul inngang som skal benyttes. Den ligger på baksiden av bygget og er tydelig skiltet.

Parkering vil også være skiltet.

Aktuelle vaksiner

Reisevaksine

Tønsberg kommune tilbyr ikke reisevaksiner.  Ta kontakt med din fastlege . Private klinikker kan også tilby reisevaksiner.