Hvordan vil du at fremtidens Tønsberg skal være?

Hvordan vil du at fremtidens Tønsberg skal være?

- Kommuneplanen vil være med på å forme hvordan fremtidens Tønsberg skal være, og da trenger vi dine ideer og innspill, sier Magnus Ciril Martin, virksomhetsleder for Folkehelse, miljø og stedsutvikling. Nå åpner vi for nye metoder for hvordan du kan komme med innspill.

 

Koronatilpassede folkemøter og fotoinnspill

For å få inn flest mulig ideer og forslag har vi lagt til rette for flere måter å komme med innspill på. Vi inviterer blant annet til folkemøter 12. og 14. januar – tilpasset dagens koronasituasjon.

- Vi skulle gjerne ha samlet folk til fysiske møter også, men med dagens smittesituasjon blir det vanskelig og derfor legger vi opp til kun digitale møter. Der blir det digitalt gruppearbeid, med gruppeledere som sørger for en god dialog og at alle får komme til ordet, sier Martin.

De som ikke kan eller vil delta på verkstedene, kan sende inn sine innspill fra og med i dag frem til 24. januar. Du kan også sende inn pr. post eller e-post. I tillegg er det mulig å sende inn fotoinnspill kan Martin fortelle.

- Det er ikke alle som er like fortrolige med å skrive tekst og for at også de skal få mulighet til å komme med innspill, har vi åpnet for fotoinnspill. Ta et bilde av noe du syns er viktig å bevare, eller som du ønsker mer av i fremtidens Tønsberg, og send til oss, sier han.

Klikk her for å lese mer om hvordan du kan komme med innspill.

Skal skape planen sammen med befolkningen

- Den nye kommuneplanen ønsker vi å skape sammen med innbyggerne. Det betyr at vi nå involverer innbyggere, næringsliv, lag, foreninger, politikere og andre, før et eneste ord i planen er skrevet ned, sier Martin og er tydelig på at ingen innspill er «dumme» i denne fasen. Et viktig fokus i medvirkningen vil bli å se på mulighetene vi kan få til sammen.

- Nå vil vi at alle skal komme med sine tanker og ideer, så blir det vår jobb å sortere disse i etterkant og se på hva som er realistisk å få til i den nye kommuneplanen, avslutter han.

Mer informasjon om arbeidet med ny kommuneplan

Her finner du mer informasjon om arbeidet med ny kommuneplan.

Til toppen