- En viktig møteplass

- Dette har både blitt et informasjonssenter og en viktig sosial møteplass for ukrainere, sier Anastasiia Smyk i Ukrainsk forening. Hun håper alle ukrainere i Tønsberg-distriktet vil komme innom senteret i Storgaten 20.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainere i Tønsberg-området har fått sitt eget senter i Storgaten 20, tvers overfor Tønsberg og Færder bibliotek.

- Meningen med senteret er å samle informasjon fra kommuner og frivillige organisasjoner som ønsker å hjelpe ukrainere. Vi ønsker å være et kontaktpunkt både for ukrainere som ønsker hjelp, og for mennesker som ønsker å bidra. I tillegg har det blitt en viktig sosial møteplass, og det er mange som kommer innom. Vi både baker og syr, og ukrainere får muligheten til å skaffe seg et nettverk og nye venner, sier Anastasiia Smyk.

Senteret er etablert i samarbeid mellom Ukrainsk forening Øst-Norge og Stiftelsen Oseberg Vikingarv, og med støtte fra både Tønsberg og Færder kommuner.

  - Hjelp til å finne fram 

I de romslige lokalene er det både kjøkken- og møteromfasiliteter, og god boltreplass for barn som kommer innom. Her møtes ukrainere for sosialt samvær, samtaler og ulike aktiviteter, og frivillige fra Røde Kors og Rotary bistår med informasjon og veiledning.

- Hvis man lurer på noe, kan man komme hit. Hvis man ønsker å hjelpe, kan man også komme hit. Våre frivillige kan hjelpe med å finne de riktige ressursene, enten det er snakk om tilbud fra kommunen, Kirkens Bymisjon eller andre frivillige organisasjoner, forteller Smyk.

På en vegg er det hengt opp informasjon på ukrainsk om hva ulike foreninger og organisasjoner kan bidra med. Smyk håper at enda flere vil ha informasjon om sine tilbud på veggen.

- Alle som ønsker å bidra er velkommen, sier hun.

Finn mer informasjon på kommunens side om situasjonen i Ukraina.