Åpnet sykkelfelt i Møllegata

- Nå legger vi enda bedre til rette for å velge sykkel, og nå kan man endelig sykle lovlydig gjennom sentrum i begge retninger. Det sa ordfører Anne Rygh Pedersen da hun åpnet det nye sykkelfeltet i Møllegata i dag. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tønsberg er en by i vekst, og veksten medfører at flere mennesker forflytter seg rundt i sentrum og inn og ut av sentrumskjernen. Målet er at trafikkveksten skal skje uten at biltrafikken øker, og dermed må det legges bedre til rette for at folk kan velge gange, sykkel og kollektivtransport. 

- Tønsberg har satt seg ambisiøse klimamål, og trygge traseer og god fremkommelighet er viktige virkemidler for å få folk til å velge sykkel. Sykkeltilrettelegging i sentrum gjør sentrum mer attraktivt og lettere tilgjengelig for myke trafikanter, og Tønsberg blir en grønnere og mer bærekraftig by. Erfaring fra andre byer viser også at ved å få flere til å sykle gjennom sentrum, økes kundegrunnlaget for butikkene, sa ordføreren før hun klippet snora og erklærte det nye sykkelfeltet for åpnet.

Mot kjøreretningen

Skiltet som viser at det er innkjøring forbudt med unntak for syklende.  - Klikk for stort bilde

Sykkeltilretteleggingen i Møllegaten innebærer at det er et etablert et nytt felt i veibanen som er forbeholdt syklende. Når man sykler på dette feltet, kan man sykle mot enveiskjøringen. 

- Tanken er at man skal sykle på dette feltet i den ene retningen, og sammen med den øvrige trafikken når man sykler i motsatt retning, forteller virksomhetsleder Magnus Martin. 

Han mener tiltaket er et viktig bidrag til å gjøre Tønsberg sentrum mer sykkelvennlig. 

- Vi har gjennomført undersøkelser som viser at folk mener det er godt tilrettelagt for sykkel inn mot Tønsberg sentrum, men at det oppleves uoversiktlig i sentrum. Mange syns det er litt skummelt, men nå blir det tydeligere hvor man kan sykle, og dermed håper vi at det vil oppleves tryggere. Neste år skal vi fortsette satsingen med tiltak i Storgaten, sier han. 
Prosjektet er gjennomført med økonomisk støtte fra fylkeskommunen. Løsningen er utviklet av Norconsult, og det er Håkonsen og Sukke som har vært hovedentreprenør på prosjektet. 

Sykkelbyen Tønsberg

MDG-politiker Benjamin Myklebust Rød, virksomhetsleder Magnus Martin og byplanlegger Emilie Lassen Bue klare til å teste sykkelfeltet.

Sykkelsatsingen er en oppfølging av «Mobilitetsplan for sentrum» og en del av bypakke-samarbeidet. 
De siste årene er det gjennomført flere tiltak for å legge bedre til rette for syklende i hele Tønsberg kommune, med både nye gang- og sykkelveier og trygge parkeringsmuligheter for sykkel. 

Og du? Du trenger jo ikke å sette bort sykkelen selv om det går mot vinter!

Fordelene med helårssykling

  • Klima — Å velge bort bilen reduserer miljøutslipp og medvirker til en grønnere klode
  • Godt for helsa — Sykling øker utholdenheten, styrker immunforsvaret og øker forbrenningen i kroppen
  • En god start på dagen — Sykling øker serotoninnivået i kroppen, og det kommer godt med I vintermørket!
  • Multitasking — trening kombinert med transport er tidsbesparende i en hektisk hverdag!
  • Økonomisk — Ved å sykle hver dag slipper man drivstoffutgifter og bomavgifter.
  • Godt humør — Med sykling kommer nye og uante muligheter.
  • Trygt – Du slipper unødvendig eksponering mot folkemengder