Belønnet på «Verdens bilfrie dag»

Det ventet både søte og nyttige overraskelser for mange av de som tok bena eller sykkelen fatt over gangbrua fra Kaldnes til Tønsberg torsdag morgen. 

Utdeling av reflekser på Brygga - Klikk for stort bilde 

-Det er «Verdens bilfrie dag»  i dag 22. september, og vi ønsket å gi de som velger miljøvennlig og helsefremmende transportmidler en liten oppmerksomhet – et slags klapp på skuldra, sier prosjektkoordinator Ole Thomassen Grejs i Tønsberg kommune.

Han og kollegaene tok plass grytidlig på morgenen med eskene fulle av lokale epler og reflekser.

-Det har vært en veldig hyggelig start på dagen, og mange blir både overrasket og glade av dette lille tiltaket. Det er klart at alle de vi møter her har allerede tatt valget om å la bilen stå, men kanskje det kan være med på å bevisstgjøre og motivere. Slik at de fortsetter med det de dagene det lar seg gjøre, sier Grejs

Europeisk mobilitetsuke

Den «Bilfrie dagen»  er en den av den europeiske Mobilitetsuka som har gått av stabelen 16.-22. september, temaet for uken har vært «Bedre forbindelser». Målet er å få flest mulig til å velge miljøvennlige transportløsninger, og å løfte frem de positive effektene av å velge miljøvennlig.

- Jeg håper at mobilitetsuka kan bli en kickstart for mange som ønsker å ta gode miljøvalg, sier Grejs.

Utdeling av reflekser på Brygga - Klikk for stort bilde 

Utdeling av reflekser på Brygga - Klikk for stort bilde