Blir sommeren litt ensom?

- Mange er mye alene på sommeren og savner noen å snakke med, sier Lene Bugge Pettersen. «Skravlekopp på hjul» er et tilbud for deg som ønsker besøk i løpet av sommeren. 

Lene Bugge Pettersen - Klikk for stort bildeLene Bugge Pettersen

 

Skravlekopp kafé er et tilbud for ensomme eldre, og arrangeres på Frivilligsentralen én lørdag i måneden. Nå har tilbudet sommerstengt, men i hele juli skal Lene Bugge Pettersen og to frivillige medarbeidere ta med seg skravlekoppen hjem til folk. 

- Ensomheten tar ikke sommerferie, og da vi hadde sommeravslutning på Skravlekopp kafé var det noen som ga uttrykk for at det var trist at tilbudet var stengt på sommeren. Da fikk vi ideen om å reise hjem til folk som trenger noen å snakke med, og to frivillige sa at de ønsket å være med på dette, sier Bugge Pettersen, som er frivilligkontakt i hjemmetjenesten. 

«Skravlekopp på hjul»

Anders og Marthe - Klikk for stort bildeAnders og Marthe er klare for å komme på besøk hvis er litt ensom!

«Skravlekopp» er en folkebevegelse for raushet og inkludering, der målet er å bringe mennesker sammen og forebygge ensomhet. Rundt omkring på kafeer, kantiner og møteplasser står det grønne kopper med påskriften «Skarvlekopp». Hvis du velger å bruke en slik kopp, signaliserer du til andre mennesker at du kan tenke deg å slå av en prat. 

- Det er dette konseptet vi har brukt når vi har etablert «Skravlekopp kafé». Når vi nå skal besøke folk hjemme, har vi kalt prosjektet «Skravlekopp på hjul», sier Bugge Pettersen. 

Prosjektet drives av «Bli med – inn i fellesskapet», som er et samarbeid mellom  hjemmetjenesten og Frivilligsentralen. i Tønsberg kommune. Hjemmetjenesten har stilt en bil til disposisjon hele sommeren, og Sparebank1-stiftelsen har støttet prosjektet med 15.000 kroner. 

- Helt uformelt

Hvis du kunne tenke deg besøk i løpet av sommeren, kan du kontakte Lene på telefon for å avtale tid og sted. 

- Man trenger ikke å forberede noe som helst på forhånd, og ingen skal kjenne på at de trenger å tilrettelegge noe. Dette er helt uformelt, og den som kommer på besøk tar med bakst og kaffe, sier Bugge Pettersen. 

Ønsker du besøk – eller ønsker du engasjere deg som frivillig? 

Kontakt Lene Bugge Pettersen
Tlf: 472 40 975