Er du forberedt på å bli eldre?

- Tønsberg skal være en god kommune å bli gammel i, men det er lurt å tenke fremover i tide, sier kommunalsjef Frode Hestnes. Nå inviterer han til inspirasjonskonferansen «Endelig Voksen» på Støperiet 19. september. 

Et eldre par foran på en båt. Informasjon om tid og sted for konferansen skrevet på bildet: Støperiet, 19. september kl. 09.00 - 15.00. - Klikk for stort bilde

 

Hvordan kan du leve det gode liv som godt voksen i Tønsberg kommune? Det er spørsmålet når dyktige foredragsholdere går på scenen på Støperiet 19. september. 

Frode Hestnes - Klikk for stort bildeFrode Hestnes

- Jeg er opptatt av at eldre mennesker er en verdifull ressurs i samfunnet vårt, og jeg liker ikke at folk snakker om eldrebølgen som noe negativt. Samtidig tror jeg det er klokt å tenke fremover. Mange får behov for litt helsehjelp og andre tjenester fra kommunen når de når en viss alder, men det er samtidig mye man kan gjøre selv for å legge til rette for en aktiv og meningsfull alderdom, sier Frode Hestnes. 

Konferansen Endelig Voksen arrangeres i år for tredje gang. Også i år blir det inspirerende foredrag, gode samtaler, lunsj og god underholdning.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på disse konferansene, og vi håper å fylle Støperiet denne dagen – både med mennesker som er godt voksne, og mennesker som har planer om engang å bli det, sier Hestnes.  

Den viktige frivilligheten

Frivillighet er et viktig stikkord for årets konferanse.

Kirsten Koht

- Frivilligheten er utrolig verdifull for lokalsamfunnet vårt. Frivillig innsats bidrar til at mange får et sted å høre til, og at mennesker får en aktiv, innholdsrik og meningsfull hverdag, sier Hestnes.

Kirsten Koht, som både er Christine Kohts mor og leder av eldrerådet i Asker, vil holde et innlegg om temaet. Det blir også en sofaprat med innbyggere i Tønsberg som har valgt å engasjere seg som frivillige.

- Det er mange måter å være frivillig på, og vi trenger mangfoldet. Noen engasjerer seg i organisasjoner, lag og foreninger, mens andre bidrar som frivillige som på sykehjem, helsehus og aktivitetshus. Hvis man ønsker å bidra, gjelder det å finne noe man trives med. Da har ikke innsatsen bare en verdi for den som nyter godt av innsatsen, men også for den frivillige selv, sier Hestnes.

«Fastlegetimen live»

Marie Olaussen, Tønsbergs Blad

Podcasten «Fastlegetimen» med fastlegene Cathrine Abrahamsen og Siri Dalsmo Berge har blitt podcast på tb.no. De to legene vil stille opp til en «live podcast» på konferansen. 

- Dette gleder vi oss til! Dette er to leger som er veldig flinke til å snakke om helserelaterte spørsmål som folk er opptatt av, og denne gangen er det publikum som får avgjøre hva temaene skal være. De som skal delta på konferansen, kan allerede nå sende inn spørsmål til legene, sier Hestnes. 

Send inn dine spørsmål til fastlegene allerede nå! 

Fremtidens helsetjenester

I takt med at det blir stadig flere eldre i samfunnet vårt, vil også behovet for helsetjenester øke. Hestnes har ved flere anledninger signalisert at det er behov for å endre kommunens helsetjenester. 

Gunnar Bovim - Klikk for stort bildeGunnar Bovim

- Når samfunnet endrer seg, må vi tilpasse tjenestene våre. Vi må bruke de ressursene vi har på en måte som gjør at vi kan hjelpe flest mulig, og som sørger for at alle får hjelp på riktig nivå. Det betyr for eksempel at vi må ta i bruk ny helseteknologi, og at flere må få hjelp i egen bolig, sier han.

Han går selv på scenen for å fortelle om hvordan han ser for seg at helsetjenestene i kommunen må utvikles fremover, og temaet vil også bli belyst av Gunnar Bovim. 

- Bovim er tidligere rektor ved NTNU, og ledet Helsepersonellkommisjonen som la fram sin rapport i fjor. Han er en svært kunnskapsrik person og en glimrende foredragsholder, så dette er det vel verdt å få med seg, sier Hestnes. 

Tid: 
19. september kl. 09.00-15.00

Sted: 
Støperiet

Pris:
200 kr

Meld deg på konferansen her!