Flere trygge sykkelparkeringer

Flere trygge sykkelparkeringer

De populære sykkelgarasjene blir stadig oftere tatt i bruk. Nå utvider kommunen med tre nye lokasjoner som settes i drift førstkommende tirsdag. 

 Bilde av ung mann utenfor sykkelbokser på Re-Torvet - Klikk for stort bildeAdrian Bjørgum fra Re sier at det blir fint med mulighet til å låse inn kostbare treningssykler eller el-sykler ved Re-torvet. Rune Gjerden    

 -Vi vet at det å kunne ha en trygg sykkelparkering er viktig for at flere skal sykle til steder der det er behov for å sette fra seg sykkelen. Det er derfor fint at vi kan legge til rette for sykkelgarasjer flere steder, forklarer seniorrådgiver i Tønsberg kommune Rune Gjerden. 

To av de nye stedene er i sentrum. Det er plassert to bokser på nordsiden av jernbaneovergangen ved stasjonen og en ved Thon hotel Brygga. Den tredje lokasjonen er på Re-torvet. 

Bilde av kran som setter sykkelgarasje på plass - Klikk for stort bildePå Brygga: Denne uken har kranbilene vært i sving, og gikk de to to hjul flere gode tilbud for parkering. Rune Gjerden  

-For oss er det viktig å finne plasser som bidrar til god flyt for de syklende og at det er samarbeid med grunneiere som ønsker dette tilbudet. Vi håper disse boksene vil være praktiske for de som for eksempel skal med toget eller bussen, de som skal en tur på brygga og de som skal besøke Re-torvet, forklarer Gjerden. 

Fra før av står det en sykkelgarasje på Farmanstorvet og en ved Prestegaten rett ved gangbrua til Kaldnes. De har stått der siden 2020.  Tiltaket er en oppfølging av vedtatt mobilitetsplan og sykkelbyavtalen med Vestfold og Telemark fylkeskommune, og er støttet økonomisk av fylkeskommunen. Sykkelgarasjene vil gratis under Mobilitetsuken fra 22. september. 

-Når vi ser på tallene så ser vi at de blir stadig mer populære. For eksempel så ser vi at boksene på Farmanstovet ble brukt 119 ganger det første året, og bruken ble doblet det neste året. Med de nye boksene håper vi enda flere trår til, avslutter Gjerden. 

 

Bilde av sykkelgarasje utenfor Re Torvet - Klikk for stort bildeRe-Torvet: Det er plassert en ny sykkelgarasje på Re-Torvet Charlotte Svensen

Grønn sykkelgarasje med stasjonen i bakgrunnen - Klikk for stort bildeNær stasjonen: Denne gir god mulighet for parkering for de som skal ta toget eller bussen videre, sykler til jobb i byen eller de som skal på handletur. Charlotte Svensen  

Slik fungere det: 

Garasjene er en boks som har mange rom der sykkelen kan låses inn i et eget rom ved hjelp av en app «Bikley». I appen kan man reservere en plass og betale for plassen. Det koster 10 kroner å parkere sykkelen i inntil 12 timer. Dersom sykkelen skal stå der lenger betaler man ytterligere 10 kroner for de neste 12 timene. 

Slik bestiller du skapplass:

1.Last ned SafeBikely-appen og registrer deg som bruker.

2.Registrer betalingskort. Du må registrere gyldig betalingskort selv om det noen plasser kan være gratis å parkere.

3.Finn ledige sykkelskap på kartet. Tallet på hver lokasjon sier hvor mange skap som er ledige på det aktuelle tidspunktet. Man kan også bruke søke-funksjonen øverst i høyre hjørne, for å søke opp adresser eller byer. Dersom ikke skapet tas i bruk en time etter reservasjonen mister du plassen. 

Les mer på Safebikely

Last ned appen for Apple

Last ned appen for Android

Til toppen