Hogsnes helsehus åpnet

Ordfører Anne Rygh Pedersen klipper snor i trappe i Hogsnes helsehus.  - Klikk for stort bilde

- Det har blitt et utrolig flott bygg som vi rett og slett er veldig stolte av, sa ordfører Anne Rygh Pedersen da hun foretok den offisielle åpningen av Hogsnes helsehus i dag. Allerede i morgen flytter de første beboerne inn i det som trolig er Norges mest høyteknologiske helsehus. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​​

​​​​​​Berit Olsen og Bjarne Repål har vært brukerrepresentanter under byggingen av Hogsnes helsehus. Nå ser de frem til å flytte inn!

Ventetiden har vært lang, men i dag kunne ordføreren endelig klippe snoren og erklære Hogsnes helsehus for åpnet. Bjarne Repål har vært brukerrepresentant underveis i byggingen av det nye helsehuset, og i morgen flytter han og 85 andre beboere fra Træleborg sykehjem inn i nye omgivelser. 

- Jeg gleder meg, og jeg kan jo fortelle at dette er den store snakkisen på Træleborg for tiden. Det har jo blitt så flott, og det minner egentlig mer om et hotell enn et sykehjem. Det sies også at det er Norges mest moderne og digitaliserte helsehus. Det er jo spennende, men jeg er glad det ikke er roboter som skal komme inn til oss på morgenen, sa han i sin tale under åpningsseremonien. 

Les mer om teknologien ved Hogsnes helsehus her.

- Et sted å samles

Det nye helsehuset skal ha 120 plasser fordelt på 14 avdelinger, og tilby både lang- og korttidsopphold. Det skal også huse frisør, fysioterapi og dagsentertilbud, og det har en egen kafé som vil være åpen for allmenheten. 

- Her på Hogsnes helsehus ligger alt til rette for det gode liv. Bygget er fantastisk. Rommene og fellesarealene er delikate og hyggelige, og huset er spekket med moderne teknologi som skal gjøre hverdagen tryggere og mer fleksibel for dem som bor her, sa ordfører Anne Rygh Pedersen i sin åpningstale.

Hun håper at helsehuset ikke blir bare en helse- og omsorgsinstitusjon, men at også naboer, pårørende og andre innbyggere vil ta bygget aktivt i bruk. 

- Vi håper at kafeen skal bidra til at Hogsnes helsehus kan bli en møteplass der ulike generasjoner kan komme sammen. Og her har vi virkelig de ulike generasjonene tett på hverandre. Barnehagen er nærmeste nabo til helsehuset, og kafeen er like godt tilpasset barnevogn som rullestol, sa hun.

Kommunens største byggeprosjekt

Kommunedirektør Egil Johansen.

Det var ikke bare ordføreren som var fornøyd med at snoren kunne klippes i dag. Også for kommedirektør Egil Johansen var åpningen en stor og viktig begivenhet. 

- Hogsnes helsehus er et stort og viktig prosjekt for Tønsberg kommune. Kontrakten på byggingen var på 423 millioner kroner, og er faktisk den største kontrakten kommunen noen gang har inngått på bygg. Det sier litt om hvor sentral denne satsingen er for oss, sa han. 

Det er Norconsult som har tegnet helsehuset, og WK Entreprenør som har vært hovedentreprenør prosjektet.

- Når vi først skulle gå i gang med et så stort byggeprosjekt, så var det jo litt stas at det var en lokal entreprenør som vant anbudet, sa Johansen.
Han takket spesielt Renate Solstad som er virksomhetsleder for Hogsnes helsehus, og som har vært en pådriver og bidragsyter underveis i byggingen, Anne Øksnes som har vært prosjektleder fra kommunens side og Charlotte Bjørnsen som har vært prosjektleder for teknologisatsingen på det nye helsehuset. 
 

​Se flere bilder fra åpningen: