Hvordan har du det?

Hvordan har du det?

Mandag 27. september sendes folkeundersøkelsen ut til 10 500 innbyggere i Tønsberg kommune, og du kan være en av de tilfeldig utvalgte som blir invitert til å delta. Bilde av seks gutter (ungdommer) som spiller basketball.  - Klikk for stort bildeFolkehelseundersøkelsen handler om hvordan du har det der du bor. Og ditt svar bidrar til et bedre lokalmiljø. Stina Glømmin   

For at folkevalgte og beslutningstakere skal kunne planlegge for treffsikre tiltak som øker livskvaliteten vår, trenger de å vite hvordan vi innbyggere faktisk har det. Derfor sender fylkeskommunen ut en undersøkelse om helse, trivsel og levevilkår til 90 000 innbyggere i Vestfold og Telemark fylkeskommune, og du kan være en av de som mottar denne undersøkelsen. 

Du kan lese mer om Folkehelseundersøkelsen og se tidligere undersøkelser på FHI sine nettsider.

Viktig med høy deltakelse

Folkehelseundersøkelsen vil gi både både kommunen og fylkeskommunen et godt verktøy for videre planlegging og utforming av politikk. 

-Det viktig at vi klarer å få svarprosenten så høy som mulig for å få et treffsikkert bilde av hvordan innbyggerne i Vestfold og Telemark har det, sier ordfører Anne Rygh Pedersen og fortsetter med en liten oppfordring: 

- Undersøkelsen tar mellom 15 til 20 minutter å gjennomføre. Invester derfor et kvarter til å svare på undersøkelsen dersom den skulle dukke opp i innboksen din, slik at vi sammen kan gjøre lokalsamfunnet vårt enda bedre. 

Bilde av ordfører Anne Rygh Pedersen med kaffekopp foran seg.   - Klikk for stort bildeOrdfører Anne Rygh Pedersen oppfordrer alle som mottar Folkehelseundersøkelsen om å svare. Helene Moe Slinning / Strøk design  

Når og hvor foregår undersøkelsen?

Undersøkelsen blir sendt ut 27. september via SMS og E-post. Resultater fra undersøkelsen vil bli publisert tidligst åtte uker etter at undersøkelsen er avsluttet. 

Resultatene vil blant annet bli brukt til kommunens og fylkeskommunens videre arbeid for en bedre folkehelse for innbyggerne. 

Personvern og informasjonssikkerhet blir ivaretatt, og dersom du lurer på noe mer om det, kan du lese om dette på FHI sine nettsider: Personvern og informasjonssikkerhet i helseundersøkelser og forskningsprosjekter - FHI

Har du spørsmål om undersøkelsen?

Dersom du har spørsmål om undersøkelsen, kan du ta kontakt med Vestfold og Telemark fylkeskommune enten per telefon 48037736 eller e-post: folkehelse@vtfk.no.

 Du kan også lese mer om undersøkelsen her: https://www.vtfk.no/folkehelseundersokelsen2021.

Stine Glømmin  

Til toppen