Arnfinn Ellefsen, leder av PST Sør-Øst og politistasjonssjef Øystein Holt deltar.
-
Sted: Støperiet
Dato: Tirsdag 26. august
Tidspunkt: 17.30-20.30
Dørene åpner kl. 16.30. Mulighet for mingling og å besøke stands fra frivillige organisasjoner og beredskapsaktører.
Goodiebags til de første gjestene!
Arrangementet er gratis og uten påmelding.
Hvordan vurderer myndighetene trusselbildet, og hva kan egentlig ramme oss? Hvordan jobber kommunen og nasjonale myndigheter for å være best mulig forberedt på en eventuell krise, og hva kan du og jeg gjøre selv?
Både Politiets Sikkerhetstjeneste, DSB, statsforvalteren, fysiker Andreas Wahl og kommunens egen beredskapssjef vil bidra til å svare på disse spørsmålene når kommunen inviterer til folkemøte om beredskap tirsdag 26. august.
Elisabeth Aarsæther, direktør i DSB, er blant foredragsholderne.- Beredskap handler om å være forberedt. Vi lever i en urolig verden, og det er nok mange som kjenner seg litt mindre trygge enn før. Derfor tror vi mange ønsker kunnskap om dette temaet, og vi har fått med oss mange solide krefter som kan bidra med både kunnskap og gode råd, sier Jan Eide.
- Vil skape bevissthet
Målet med folkemøtet å gi innbyggerne innsikt i nasjonalt og lokalt beredskapsarbeid, og å øke innbyggernes bevissthet om hvordan man selv kan bidra.
Anne Rygh Pedersen vil dele fra totalberedskapskommisjonens arbeid.- Både politistasjonssjefen i Tønsberg og lederen for Politiets Sikkerhetstjeneste Sør-Øst vil delta, og i tillegg får vi besøk av Elisabeth Aarsæther som er direktør i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB), sier Eide.
Også Anne Rygh Pedersen – tidligere Tønsberg-ordfører og nå fagdirektør i DSB – vil være blant foredragsholderne.
- Anne var medlem av Totalberedskapskommisjonen. Kommisjonen la i 2023 fram rapporten «Nå er det alvor», der de ga råd til myndighetene om hva vi bør gjøre for å forberede oss best mulig på en eventuell krise. Hun har mye kunnskap, både fra dette arbeidet og fra jobber hun har hatt i politiet og DSB, sier Eide.
Presse, prest og programleder
Hvem blir du i en krise? Det spørsmålet vil Andreas Wahl få deg til å reflektere rundt.Jan Eide vil selv fortelle om kommunens beredskapsarbeid, mens samfunnsredaktør Marie Olaussen i Tønsbergs Blad vil snakke om pressens rolle i en krise.
I tillegg vil domprost Sveinung Hansen fortelle om kirkens bidrag i beredskapsarbeidet.
- I tillegg får vi besøk av fysiker Andreas Wahl, som mange kjenner som programleder. Han er selverklært beredskapsnerd, og har blant annet laget NRK-programmet «Katastrofe», der ulike katastrofescenarier blir spilt ut. Han vil holde et foredrag der han får publikum til å reflektere rundt hvem de ville være i en krisesituasjon, sier Eide.
Send inn spørsmål!
Eide håper å fylle Støperiet til randen, og han lover at kvelden vil bli både lærerik og hyggelig.
- Vi åpner dørene en time før selve møtet starter, og legger opp til litt mingling. De første som ankommer vil også få en goodiebag, og vi vil lodde ut en beredskapskasse til en dem som er til stede i salen, sier han.
Det vil også bli mulig å få svar på de spørsmålene man har om beredskap.
- Det blir mulig å sende inn spørsmål på forhånd. Spørsmålene vil besvart i løpet av møtet, men vi kan ikke love at vi rekker å besvare alle absolutt alle spørsmålene, sier han.
Dette er bidragsyterne på folkemøtet:
Besøk informasjonssiden om folkemøtet. Program vil bli lagt ut.