
De frivillige ved Midtløkken aktivitetshus har forberedt den kommende julebrunsjen i flere dager allerede. Det er mye som skal forberedes når det ventes opp mot 160 gjester.
- Vi er ikke damer som er vant til å sitte «på stas», sier Bjørg, en av damene som har vært med på å lage krumkaker.
- Det er inspirerende å gjøre ting sammen, det gir oss glede i hverdagen, sier Else-Liv.
De andre er enige, og de trekker frem at det er godt å møte så mange blide fjes og at det er mye humor blant de frivillige.
- Dette er blitt mitt andre hjem, legger Else-Liv til.
Samarbeid mellom Midtløkken og Farmand pensjonistforbund
På kjøkkenet lukter det en blanding av ingefær og løk. Her forberedes glassmestersild og tomatsild.
Julebrunsjen kommende fredag et samarbeid mellom Midtløkken og Farmand pensjonistforbund. Gjennom hele året har Midtløkken og Farmand pensjonistforbund markert ulike merkedager, og i høst fikk de midler av Folkehelses Partneskapsmidler til markeringene.
- Julebrunsjen er den femte markeringen dette året. Tidligere i år har vi markert 17. mai, St. Hans, Olsok og hatt gammeldags Fersk kjøtt-middag med søt og sur saus, sier Elin Blomberg, primus motor i Farmand pensjonistforbund.
Humor fra start til slutt
Elin Blomberg og Lina Westnes inviterer til gammeldags julebrunsj.- Jeg synes det er flott å se samarbeidet mellom forskjellige generasjoner, fortsetter Blomberg og forteller at de som er med og forbereder julelunsjen er mellom 60 og 94 år.
- Her på Midtløkken trenger vi ikke mase på folk for at de skal være med. Her kommer de frivillige selv og spør om «vi ikke skal gjøre noe sammen snart?», sier hun.
Også Linda Westnes, Frivilligkoordinator ved Midtløkken, skryter av de frivillige.
- Grunnen til at vi kan ha så mange fine aktiviteter og arrangement her, er på grunn av innsatsen til alle våre frivillige, sier hun.
- Det er entusiasme og humor helt fra idèmyldring til siste rest er rydda, sier hun.
På julebrunsjen på fredag er alt laget fra bunn: flatbrød, brød, eggerøre, laks, sild, medisterkaker, sylte, lammerull, lefser, karamellpudding og krumkaker.
- Krumkakene er allerede godkjente av ungdommen, sier Westnes, og sikter til elevene ved Greveskogengs som gir alle som ønsker i Tønsberg gratis IT-hjelp hver torsdag.
Åpen for alle
Julebrunsjen er åpen for alle. Den starter klokka 12.00 i kafeteria på Midtløkken aktivitetshus.
Pris: 150,-
Påmelding: I resepsjonen på Midtløkken på telefon 333 488 50