Kulturprisen 2021 til Søndre Slagen KFUK/KFUM

Kulturprisen 2021 til Søndre Slagen KFUK/KFUM

- Dere gjør et helt fantastisk arbeid for barn og unge, sa ordfører Anne Rygh Pedersen da hun kom på overraskelsesbesøk til Søndre Slagen KFUK/KFUM tirsdag kveld. 

Se video i slutten av saken

Søndre Slagen KFUK/KFUM er en av landets mest vitale speidergrupper, med 110 aktive medlemmer og en historie på over hundre år. Tirsdag kveld tok ordføreren med seg Alexander Hangaas, lederen av kulturutvalget i kommunen, innom med en svært hyggelig nyhet.

- Her kommer det en leder av et kulturutvalg og en tidligere speider for å gratulere dere med kulturprisen, sa ordføreren, og høstet naturlig nok begeistret applaus fra styremedlemmene i speidergruppa. 

Kulturprisen for fjoråret skulle egentlig blitt delt ut i desember, men utdelingen måtte utsettes på grunn av pandemien. 

- Vi får hundre ganger tilbake

Tønsberg kommunes kulturpris deles ut hvert år til en person eller organisasjon som har gjort en særlig innsats for kulturlivet i kommunen. Prisen består av et kunstverk av kunstneren Kristine Øksendal og 50.000 kroner. 

- Den jobben dere gjør er jo så utrolig verdifull. Den betyr betyr så mye for så mange, og det får så store ringvirkninger. Det er umulig å anslå verdien av det, men når kommunen gir dere 50.000 kroner, er jeg sikker på at vi får hundregangeren tilbake, sa Alexander Hangaas under overrekkelsen. 

Det er utvalg for kultur og frivillighet som tildeler prisen, og Hangaas kunne fortelle at det var et enstemmig utvalg som stilte seg bak tildelingen. I begrunnelsen uttaler utvalget at flere tusen barn har opplevd mestring og gode opplevelser i et helsefremmende miljø takket være speidergruppa.  

- Fin anerkjennelse

Lene Loftesnes er gruppeleder for Søndre Slagen KFUK/KFUM. Hun hadde ikke ventet at speidergruppa skulle vinne kulturprisen, men satte svært stor pris på overraskelsen. 

- Det er jo kjempekoselig at speiderarbeidet blir anerkjent på den måten, sier hun. 

Og selv om Søndre Slagen KFUK/KFUM har passert hundre år, er det ingenting som tyder på at storhetstiden er over. 

- Vi er en aktiv gruppe. Vi ble etablert i 1921, og det er jo litt artig å vite at noen av de som er speidere nå, er fjerde generasjon speidere i Søndre Slagen. Nå har vi også fått veldig mange nye ledere, og jeg syns det er veldig gøy at vi har et tilsig også av ledere, sier Loftesnes.   

Se overrekkelsen av prisen her

Til toppen