Mette Vikan Andersen ansatt

Mette Vikan Andersen ansatt

Et enstemmig kommunestyre vedtok i kveld ved akklamasjon å ansette Mette Vikan Andersen som ny kommunedirektør etter Egil Johansen. 

- Jeg er stolt og glad, og takknemlig for at kommunestyret gir meg denne tilliten. Jeg er veldig glad i kommunen, og jeg har fått lov til å ha spennende og givende lederoppgaver over flere år. Nå skal jeg fokusere på å lede mestring og helse frem til sommeren, og så gleder jeg meg til å ta fatt på oppgaven som kommunedirektør og å utvikle kommunen videre sammen med gode medarbeidere fra august, sier Mette Vikan Andersen.

Vikan Andersen er i dag kommunalsjef for mestring og helse i Tønsberg kommune, og tiltrer stillingen som kommunedirektør 1. august. 

- Den beste

I høst varslet kommunedirektør Egil Johansen at han ønsker å gå av med pensjon, og det var 16 søkere som meldte interesse da stillingen ble lyst ut i januar. Ordfører Anne Rygh Pedersen har ledet ansettelsesutvalget som la frem en enstemmig innstilling om å gi topplederjobben til Mette Vikan Andersen. 

- Det er ikke bevisst at dette møtet ble lagt til kvinnedagen, men nå har altså kommunestyret ansatt den første kvinnelige kommunedirektøren på selveste 8. mars. Men Mette Vikan Andersen blir ansatt fordi hun var den beste kandidaten, ikke fordi hun er kvinne, sier hun. 

Rygh Pedersen – som selv er Tønsbergs første kvinnelige ordfører – viser til at Vikan Andersen har solid ledererfaring og at hun har markert seg som en dyktig leder. 

- Hun har ledet begge de to store kommunalsjefområdene i kommunen vår på en svært god måte. Hun har vist at hun både er en dyktig lagleder som er god med folk, og samtidig en målrettet leder som oppnår gode resultater, sier Rygh Pedersen.
 

Til toppen