Portalen til Tønsberg er åpnet

-For mange er dette portalen inn til Tønsberg, den har blitt veldig flott, sier ordfører Anne Rygh Pedersen før hun klipper snora og gjenåpner den over 100 år gamle Stoltenbergparken.

Velkomst: Parken er en flott velkomst for de som kommer med toget til byen. En av oppgraderingene som er gjort er å lage naturlige gangakser som gjør at veien inn gjennom parken er naturlig og innbydende.  - Klikk for stort bildeVelkomst: Parken er en flott velkomst for de som kommer med toget til byen. En av oppgraderingene som er gjort er å lage naturlige gangakser som gjør at veien inn gjennom parken er naturlig og innbydende. Charlotte Svensen  

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parken har i løpet av de siste årene blitt rustet opp, og åpnet del for del. Først ble paviljongen satt i stand, og deretter har det blitt jobbet med stiene som sørger for en herlig flyt av gående og syklende gjennom parken. Stiene har blitt steinlagt, og den gamle trappen og muren er omstendelig pusset opp. Nå er parken ferdig.

- Det er spesielt spennende dette samarbeidet vi har mellom frivilligheten, næringslivet, Tønsberglivet og Tønsberg kommune som har bidratt til at det har latt seg gjennomføre, forklarer ordføreren.

Samarbeid: Ordfører Anne Rygh Pedersen åpner Stoltenbergparken i samarbeid med Anne Handegaard (t.v) fra Bjarøy Eiendom og Trond Ramski fra Micasa. Nettopp samarbeid mellom frivilligheten, næringslivet og det offentlige har vært stikkordet for å realisere prosjektet. - Klikk for stort bildeSamarbeid: Ordfører Anne Rygh Pedersen åpner Stoltenbergparken i samarbeid med Anne Handegaard (t.v) fra Bjarøy Eiendom og Trond Ramski fra Micasa. Nettopp samarbeid mellom frivilligheten, næringslivet og det offentlige har vært stikkordet for å realisere prosjektet. Charlotte Svensen  

Prosjektet er finansiert av Tønsberg kommune, kompenserende midler fra nærliggende boligprosjekter og med verdifulle bidrag fra Micasa og Bjarøy Gruppen. De sistnevnte har begge fått en flott park som nærmeste nabo til næringsbyggene med alle kontorplassene på Stasjonen og Egenesgården.

-Jeg har sett parken bli flottere og flottere dag for dag. Det er inspirerende at vi i fellesskap kan skape attraktive møteplasser. Slike grønne lunger er viktig for byen, sier Anne Handegaard i Bjarøy Eiendom.  -Ja, nå er det bare å ta den i bruk. Den har blitt flott, istemmer Trond Ramski i Micasa.

Den ærverdige gamle foreningen Tønsberg Træplantningsselskap har bidratt til prosjektet med 300.000 kroner.

-Vi var med å støtte parken da den ble etablert for over 100 år siden, så det er en stor glede å få bidra til å gjøre den så flott igjen nå, sier Rolf Storm-Solberg i Tønsberg Træplantningsselskap.

Kjent: Det er lett å kjenne seg igjen i parken med fontenen og statuen, men parken har fått et stort løft.  - Klikk for stort bildeKjent: Det er lett å kjenne seg igjen i parken med fontenen og statuen, men parken har fått et stort løft. Charlotte Svensen  

Urbant: -Slike prosjekter gjør byen attraktiv for oss som bor her, de som kommer på besøk og for de som jobber her, sier ordfører Anne Rygh Pedersen. - Klikk for stort bildeUrbant: -Slike prosjekter gjør byen attraktiv for oss som bor her, de som kommer på besøk og for de som jobber her, sier ordfører Anne Rygh Pedersen. Charlotte Svensen  

Stolt: Rune Gjerden fra Tønsberg kommune har vært prosjektleder for opprustningen. Han ser hvordan parken nå tas i bruk på helt nye måter. - Klikk for stort bildeStolt: Rune Gjerden fra Tønsberg kommune har vært prosjektleder for opprustningen. Han ser hvordan parken nå tas i bruk på helt nye måter. Charlotte Svensen  

Hva er nytt?

  • Nedre del av parken er renovert med blant annet ny belegningsstein og beplantning. Håkonsen og Sukke AS landskapsentreprenør har stått for denne oppgraderingen.
  • Den nesten 100 år gamle musikkpaviljongen ble renovert av totalentreprenør Dag Arne Nilsen AS. 

Korte fakta om Stoltenbergparken

  • Opprustingen av Stoltenbergparken er en del av en «Byromsstrategien», hvor vi vil å øke trivselen i byen, og at innbyggernes daglige gjøremål kan nåes med sykkel og gange for å nå målet om en mer bærekraftig framtid. 
  • Stoltenbergparken er en av totalt femten byrom som skal eller har blitt oppgradert. 
  • Gamle Stoltenbergparken ble planlagt på 1870-tallet. Den ble opprinnelig omtalt som «Kirkegårdsparken». Tidligere ble arealet brukt som kirkegård i tidsperioden 1811 – 1854 under navnet Borgermesterløkka. Den endret navn til Stoltenbergparken i 1938 etter Carl Stoltenberg, 1770-1830.
  • Musikkpaviljongen i Stoltenbergparken ble innviet i 1924, fire år etter at fontenen med statuen av satyrfiguren kom. Paviljongen var en yndet plass for musikk opptredener og ble mye brukt i sine første år.