Suksess for både ungdommer og arbeidsgivere

- Det var mye bedre enn det jeg hadde forestilt meg, sier Aishveer Kaur Sidhu. Hun er en av ungdommene i Tønsberg kommune som hadde sin første sommerjobb i sommer. Sidhu arbeidet på Nes sykehjem, og har kun gode opplevelser fra jobben. 

Bilde av Dorotha Pazdro - Klikk for stort bilde

 

I år var i alt 80 ungdommer og 16 arbeidsgivere med på prosjektet Min første sommerjobb, der målet er å forebygge ungt utenforskap. For de fleste er det deres første møte med arbeidslivet. 


Fikk være med på å bidra

Bilde av Aishveer Kaur Sidhu. - Klikk for stort bildeAishveer Kaur Sidhu.

Aishveer Kaur Sidhu fikk høre om prosjektet via en venn, og fikk en lærer til å melde henne på. Hun er veldig glad for at hun fikk jobbe på Nes sykehjem.  

- De ansatte var veldig koselige, det var et bra miljø og jeg fikk være med på å bidra med mange forskjellige oppgaver, forteller Sidhu, og sier at hun gjerne kunne tenke seg å jobbe på sykehjem senere også. 


Tydelige arbeidsoppgaver

Dorotha Pazdro (hovedbilde), tjenesteleder på Nes sykehjem, forteller at de hadde tre ungdommer i jobb i sommer. 

- For oss har det vært en positiv opplevelse å ha ungdommene i jobb her, sier hun, og legger til at mye av grunnen til at det gikk så bra, er de ansatte. 

- I tillegg hadde vi på forhånd lagd lister med helt konkrete oppgaver som ungdommene skulle gjøre. Mange oppgaver hos oss er kompetansenøytrale. Disse oppgavene tar tid, og er viktige oppgaver, men man trenger ikke være faglært for å gjør dem. Ved at ungdommene gjør dette, frigjøres de faglærte til andre oppgaver, sier Pazdro. 

- Ungdommene får derfor følelsen av at de betyr noe, og de ansatte kan gjøre det de er best på, sier hun.


Viktig samfunnsoppdrag

Bilde av Karoline Keiseraas - Klikk for stort bildeKaroline Keiseraas i NAV

Karoline Keiseraas er driftsleder ved Drivhuset ved NAV Tønsberg. Hun forteller at evalueringen viser at arbeidsgivere som var med på prosjektet i år, var veldig godt fornøyd med ungdommene.

- Mange arbeidsgivere ser viktigheten av at ungdom kommer seg ut i jobb, og ser dette som en måte å bidra til et viktig samfunnsoppdrag på. 

De fleste ungdommene som er med på prosjektet er 15 og 16-åringer, og Keiseraas forteller at de er opptatte av å trygge arbeidsgiverne før oppstart. 

- Vi har en god onboarding-prosess for både bedriftene og ungdommene. Blant annet får bedriftene lære mer om generasjon Z, og om hva som trengs for å inkludere disse i arbeidslivet. 


Ønsker flere arbeidsgivere

Antall ungdommer som var med prosjektet doblet seg fra 2023 til 2024. 

- Vi ønsker å legge til rette for, og imøtekomme arbeidsgivers behov i dette prosjektet, og vil gjerne ha kontakt med flere arbeidsgivere som vil være med til neste sommer, sier Keiseraas. Hun oppfordrer arbeidsgivere til å ta kontakt dersom det virker interessant. 

Ta gjerne kontakt med Karoline Keiseraas for en uforpliktende prat dersom dette er interessant. 


Karoline Keiseraas, NAV

Tlf: 464 71 460 
Karoline.Keiseraas@nav.no