En hjelpende hånd til utelivsnæringen

En hjelpende hånd til utelivsnæringen

- Vi vet at de nasjonale og lokale smittevernstiltakene fører til at mange i utelivsbransjen har økonomiske utfordringer. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå kan bidra med en hjelpende hånd, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.Klikk for stort bilde 

Skal dele ut over 6 millioner kroner

Med begrensninger både i antallet tillatte gjester og i skjenketider, har koronapandemien rammet utelivsbransjen spesielt hardt. Derfor har Stortinget bevilget 250 millioner kroner som kommunene skal videreformidle til bedrifter i denne bransjen. Av disse har Tønsberg kommune mottatt 6,37 millioner kroner, og i går ga Utvalg for miljø, teknikk og næring grønt lys for utdeling av midlene.

- Serverings- og reiselivsbedrifter skaper mange arbeidsplasser i Tønsberg, også for de som ellers har utfordringer med å finne arbeid. Næringen er dessuten sentral i vår satsing på et levende sentrum. Derfor er det viktig for hele kommunen at så mange som mulig av disse bedriftene «overlever» pandemien, sier ordføreren som tidligere har utrykt sin bekymring for utelivsnæringen i kommunen.

Husk å søke innen utgangen av januar!

Alle bedrifter som ønsker å motta midler gjennom ordningen, må sende inn en søknad til kommunen, søknadsfrist er 29. januar. Maksimal støtte er satt til 250 000 kroner pr. bedrift.

- Vi er klar over at dette ikke nødvendigvis vil løse alles utfordringer, men det vil forhåpentligvis bidra til at flest mulig klarer å holde hodet over vannet. Jeg oppfordrer derfor alle utelivsbedrifter som har utfordringer nå i pandemien, til å sende oss en søknad om støtte, avslutter ordføreren.

Klikk her for å lese tildelingskriterier og fylle ut søknadsskjema.

Til toppen