Moro i Trudvanglia barnehage med Haiald - haien som spiser søppel

Moro i Trudvanglia barnehage med Haiald - haien som spiser søppel

- Vi synes at årets tema for TV aksjonen var spennende og aktuelt for oss i barnehagen, barna er jo den fremtidige generasjonen som skal ta vare på og forvalte jorda vår, sier Inger-Lise Ahlgren, pedagogisk leder i Trudvanglia barnehage. Klikk for stort bildeInger-Lise Ahlgren

Aktiviteter i full gang 

Trudvanglia barnehage har i flere år hatt tradisjon med å markere FN dagen sammen med de andre kommunale barnehagene i sentrum (tidligere kalt Sentrumsbarnehagene)

- Hvert år har vi i den anledning laget en solidaritets plan som gjelder ut oktober. Vi har arrangert foreldrekafe med middag og laget produkter som foreldrene får med seg hjem. Opprettet en spleis for barnehagen, og Slottsfjellsgruppa (de eldste barna) har bakt og solgt boller i nærbutikken til inntekt for TV aksjonene, forteller Inger-Lise.

- Solidaritetsarbeidet ble tidligere avsluttet med en fellessamling i Knappløkka, hvor de tre barnehagene sang, danset og spiste sammen. Dette ble det satt en stopper for i år på grunn av smittevernhensyn. Foreldrekafe, bollesalg og fellessamling var ikke gjennomførbart, så vi måtte tenke nytt. 

Vi bestemte oss for at vi måtte gjøre noe som engasjerte barna og gav dem en forståelse for viktigheten av å ta vare på miljøet. Vi har hatt samlinger og rollespill om hva søppel i havet kan føre til. Alle avdelingene i barnehagen har gått rundt i nærmiljøet og plukket søppel, forteller Inger-Lise. Klikk for stort bilde 

Søppelet har vi sortert, plasten er vasket og tørket før den ble montert på haien vår, haien har blitt et symbol på hvor mye søppel som kastes rundt. Klikk for stort bildeHaiald fylles med plast!   

 

 

 


 
Vi har opprettet en digital spleis for barnehagen, hvor vi oppfordrer foreldre og bekjente til å bidra til TV aksjonen.

Firmaer oppfordres til å støtte

I dag 14. oktober skal Slottsfjellsgruppa gå rundt til de næringsdrivende i området rundt barnehagen, og være ved rådhuset på ettermiddagen. De vil oppfordre firmaer til å støtte TV aksjonen ved å bruke barnehagen sin spleis. Slottsfjellsgruppa vil også synge og ta med et bilde av søppelhaien sin. Firmaene som ønsker blir skrevet opp til å ha haien utstilt. Det vil være en trekning av hvem som får haien på utstilling den 23. oktober under barnehagen sin fellessamling.

- Dette vil være avslutningen på Solidaritetsmåneden, hvor vi pynter opp med hav som tema. Barnehagen har øvd på flere sanger og danser som blir fremført kohort-vis ute. Haiald kommer på besøk. Han har vært så uheldig at han har spist plast - kan noen hjelpe? avslutter Inger-Lise spøkefullt. 

Klikk for stort bildeHaiald får også en stilig maske.

Til toppen