Aktuelt

8. mai 2020 er det nøyaktig 75 år siden freden kom tilbake til Norge – etter fem lange år med krig og okkupasjon. I Tønsberg markeres 8. mai med arrangement der kommunen samarbeider med veteranforeningene, Kirken og Tønsbergs Blad. Arrangementet sendes via livestream på vår facebook side og via Tønsbergs Blad. Det er ikke åpent for at folk møter opp.

Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen og Færder-ordfører Jon Sanness Andersen roser russen for ansvarlig oppførsel under koronakrisen. Samtidig ber de alle rød- og blåkledde om ikke å sprekke på oppløpssiden.

Fristen for å søke plass for skoleåret 20/21 er 15. mai. Tønsberg kulturskole er en leken, fantasifull og kreativ kulturskole for alle barn og unge i Tønsberg kommune, fra 0-19 år.

- Det skal være trygt å besøke en kafé, restaurant eller pub i Tønsberg. Derfor er det viktig at både gjestene og de som driver serveringsstedene tar smittevern på alvor og følger retningslinjene i veilederen, sier kommuneoverlege Sigmund Skei.

Torsdag 30.april kom ny beskjed fra regjeringen - nå er det minst 1 meter avstand mellom folk som gjelder.

Oppdaterte retningslinjer for serveringsbransjen i kommunen finner du her.

På fjerde dagen etter at skolene åpnet for 1. – 4. klasse, er det lek og aktivitet i skolegården til Røråstoppen skole. Her er det mange blide fjes og barna leker ivrig på de store uteområdene til skolen. -Vi merker tydelig at barna er glade for å være her igjen, sier rektor Anne Gry Kaldager. De har nok savnet vennene sine veldig.

- Gjenåpning av skolen for de yngste elevene har gått bra, og fra neste uke utvider vi timetallet, sier kommunalsjef for oppvekst og læring, Espen Riiser. All undervisning vil fremdeles bli gitt innenfor en åpningstid fra 08.15 til 15.15.

Det har vært lite trafikk på telefonen den siste tiden, og derfor avvikles informasjonstelefonen torsdag 30. april klokken 17.00.

Mandag åpnet den kommunale fysioterapitjenesten opp igjen etter å ha vært stengt i 5 uker. Kommunalsjef for mestring og helse, Mette Vikan Andersen, var nysgjerrig på hvordan åpningen har gått og besøkte fredag ettermiddag manuellterapeut og fysioterapeut, Rikke Otterstad i Bulls gate 2B.

I dag ble det markert at det er 75 år siden bombingen av oljeraffineriet på Vallø i 1945. 53 sivile liv gikk tapt som følge av angrepet.