Aktuelt

På pressekonferanse fredag, så gikk regjeringen ut med nasjonal skjenkestopp fra lørdag 8. august om at det ikke er lov å skjenke alkohol etter kl 24.00. Dette gjelder også alle skjenkesteder i Tønsberg, samt andre arrangementer som skjenker alkohol.

Det er svært hektisk på luftveisklinikken for tiden. Telefonen har vært sprengt og testerne har økt antall tester fra 85 til 240 per dag.

Etter gårsdagens nyheter om båtracet og stenging av bryggeområdet, har vi fått mange henvendelser der folk misforstår og tror at alt blir stengt der nede. Folk er også usikre på hva som er lov og ikke. Derfor ønsker vi å komme med en ekstra presisering i dag, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Til helgen går idrettsarrangementet Tønsberg Båtrace og Vikingfestivalen av stabelen i Tønsberg. For å begrense store folkeansamlinger, sperrer kommunen deler av brygga under båtracet.

I dag hadde ordfører med kake til helsestasjonen for å uttrykke en takk til de som sitter med smittesporing i kommunen. Smittesporing er en tidkrevende jobb som både legger beslag på helger og sene kveldstimer, spesielt for Britt Bech-Hanssen Hofstad. –jeg avslutter ved midnatt, kan hun fortelle.

- I Tønsberg sentrum føres overvann og avløpsvann i samme rørsystem. Ved store nedbørsmengder blir det for lite kapasitet på nettet og overløpende overvann og avløpsvann går ut i Kanalen. For å unngå dette skal det settes i gang et omfattende arbeid med separering av overvann og avløp i flere gater i sentrum, forteller byggeleder i Tønsberg kommune, Jan Olav Stein.

- Septikktømmer for båter på Vallø båthavn er nå tilbake i normal drift, så da kan lystbåter tømme ved stasjon, melder Geir Johansen, tjenesteleder for vann og avløp hos Teknisk Drift i Tønsberg kommune.

Det dreier seg om en butikkansatt bosatt i en annen kommune. Personen har vært på jobb flere dager i uke 31.

Stadig flere oppsøker legevakta uten å ringe først. Dette skaper problemer med logistikk og kø, og kan også skape unødige smittesituasjoner.

Myndighetene oppfordrer helsepersonell til å være forsiktige i forbindelse med utenlandsreiser i ferien. De råder dem som jobber i helsevesenet til å teste seg for koronaviruset etter reiser, selv etter å ha vært i såkalte «grønne» land utenfor Norden.