
-
I denne artikkelserien ønsker vi å løfte frem flinke, ambisiøse kommunefolk – med hjerte for faget og med tanker om kommunen som sin arbeidsplass.
Hvordan startet din karriere i kommunen?
Jeg begynte for et halvt år siden og jobber tett med ansatte for å sikre gode ernæringsrutiner og matglede i hverdagen. Jobben gir meg mulighet til å bruke faget mitt på en måte som virkelig betyr noe for beboere, ansatte og systemene rundt. Det var en spennende mulighet til å kombinere fagkunnskap med systemarbeid, og til å bidra der det virkelig betyr noe.
Hva drømte du om å bli da du var barn?
Som barn hadde jeg mange drømmer, men én ting gikk igjen – jeg ville jobbe med mennesker og gjøre en forskjell. Jeg var tidlig opptatt av helse og omsorg, og mat spilte en viktig rolle hjemme. Det la grunnlaget for min interesse for ernæring. Etter hvert som jeg ble eldre, ble det tydelig for meg hvor sterkt sammenhengen mellom ernæring og livskvalitet faktisk er. Det har fulgt meg hele veien.
Hvorfor valgte du en jobb i det offentlige fremfor en jobb i privat næringsliv?
Fordi jeg ønsker å jobbe for noe større enn meg selv. I det offentlige har jeg muligheten til å påvirke strukturer og bidra til varige forbedringer. Det gir en helt spesiell mening å vite at det man gjør hver dag, kan skape bedre livskvalitet for mange.
Hva er det beste med jobben din?
Å se at kunnskap på ernæring utgjør en forskjell. Og at når vi jobber sammen med felles mål, skjer det små endringer som bidrar positivt for måltider, trivsel og helse for beboerne. Også trives jeg utrolig godt på jobb og det er jeg takknemlig for.
Kan du peke på noen gode grunner til å velge en karriere i det offentlige?
Du får jobbe med noe som har reell betydning for folks liv, og man får være med på å påvirke systemer, bygge og forbedre samfunnstjenester. Og så får man jobbe med engasjerte mennesker som virkelig bryr seg.
Finnes det en fordom eller et inntrykk av jobb i kommunen som du har lært at ikke stemmer?
Kanskje at det offentlige er lite fleksibelt. At det er lite rom for initiativ. Jeg opplever det motsatte. Her er det stor åpenhet for faglig utvikling og nye idéer, så lenge man tenker helhetlig og det gagner fellesskapet.
Hvis du kunne gjennomføre et prosjekt i vår kommune – helt uten budsjettbegrensninger – hva hadde det vært?
Jeg ville skapt gjennomgripende mat- og måltidskonsept spesielt tilpasset personer med demens. Det skulle inkludert alt fra sanserom og tilrettelagt spisemiljø til fleksible menyer, opplæring for ansatte og pårørendeinvolvering. Målet skulle vært å gjøre måltidene til dagens høydepunkt, ikke bare ernæring, men omsorg og glede. Fordi god ernæring er mer enn næringsstoffer. Det handler om livskvalitet.
Stolt av jobben min
Tidligere intervju av ansatte i Tønsberg kommune