Eldrekonferansen "Endelig Voksen"

Hvordan få et godt liv som godt voksen i Tønsberg? Bli med på inspirasjonskonferansen «Endelig voksen», og få gode råd, ny kunnskap og nyttig informasjon! 

Vi blir stadig flere eldre i samfunnet vårt, og det er et mål at Tønsberg skal være en god kommune å bli gammel i. 

Men hvordan kan vi legge til rette for det gode liv som godt voksen? Hva kan vi som enkeltpersoner gjøre selv, hvordan tenker de ansvarlige for helse- og omsorgstjenestene i kommunen, og hva skal til for at vi får et aldersvennlig lokalmiljø? 

Kaveh Rashidi og Sissel Gran er blant innlederne på årets konferanse. Her får du inspirerende og lærerike foredrag, god underholdning, interessante panelsamtaler og lunsj inkludert i prisen. 

Hvor og når

Tid: 28. september kl. 09.00 – 15.00
Sted: Støperiet scene, Kaldnes
Pris: 200 kr. Inkl. lunsj

Meld deg på her! 

Konferansen er åpen for alle! Spesielle målgrupper er eldre - og alle som har planer om å bli det, frivilligheten, politikere, pårørende og næringsliv.

Om programmet (foreløpig)

 

Kaveh Rashidi

Kaveh Rashidi

Kanskje du er frisk?
Det er et mantra for lege, forfatter og foredragsholder Kaveh Rashidi. Han ønsker å gjøre det litt lettere for folk å være sunne og friske, og mener folk flest må slutte å strebe etter det perfekte. 
Rashidi er spesialist i allmennmedisin og jobber i dag som fastlege i Oslo. Han er blant annet kjent som fast spaltist i Aftenposten og deltaker i en rekke radio- og tv-programmer. 

Sissel Gran

Sissel Gran

Opplevelsen av egen aldring kan nærmest komme som en overraskelse. Men inni er vi kanskje alltid unge? Og kanskje det kan finnes noen uventede gleder underveis i aldringen? 

Sissel Gran er en av Norges mest kjente psykologer og parterapeuter. Hun er spesialist i klinisk psykologi, foredragsholder, skribent og forfatter. De siste årene har hun vært spesielt opptatt av aldring, og har blant annet gitt ut boken «Inni er vi alltid unge – aldringsmeditasjoner». 

Demensvennlig samfunn

Rundt 100.000 mennesker i Norge lever med demens. Om 20 år, vil tallet trolig være det dobbelte. 

Hva kan vi som samfunn og enkeltpersoner gjøre for å legge forholdene best mulig til rette for personer med demens? Hvordan kan vi bli demensvennlige. 

Nasjonalforeningen og Folkehelsen vil være tilstede og holde et foredrag om demens - og hva du og jeg kan bidra med. 

Johan Christer Novsjø og Yngve Fritjof Kristiansen

Johan Christer Novsjø og Yngve Fritjof Kristiansen

God stemning, gode historier og kjente klassikere fra svenske legender som Evert Taube og Cornerlis Vreesvijk står på menyen når musikerne Johan Christer Novsjø og Yngve Fritjof Kristiansen står for underholdningen. 

 

 

I tillegg blir det sofaprat om velferdsteknologi og digitalt utenforskap, og frivillige lag og foreninger vil være tilstede og vise fram aktivitetstilbud som finnes for eldre som bor i Tønsberg kommune.