Alle med symptomer bør testes – barn under 10 år kan avvente

Alle med symptomer bør testes – barn under 10 år kan avvente

Alle med symptomer på covid-19 bør testes ifølge Folkehelseinstituttet som kom med en ny rutine for testing denne uka. Barn under 10 år med kun lette symptomer kan se an symptomene før testing.

Klikk for stort bildeMed symptomer menes akutt luftveisinfeksjon og ett eller flere av følgende symptomer:

  • Feber
  • Hoste
  • Tungpustethet
  • Tap av smaks- eller luktesans

For beboere i sykehjem anbefaler Folkehelseinstituttet at det er lav terskel for å mistenke covid-19. I enkelte situasjoner kan det være aktuelt å teste personer som ikke har de vanlige symptomene (også kalt asymptomatiske). Alle som testes skal holde seg hjemme til negativt prøvesvar foreligger og de er blitt symptomfrie.

Barn under 10 år

Barn under 10 år med kun lette symptomer på luftveisinfeksjon kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, behøver ikke å holdes hjemme eller testes.

Hvordan bestille test?

Hvis du kjenner symptomer på smitte kan du ringe selv og bestille time på luftveisklinikken på Eik. Alle må ringe først for å bli testet. Du vil med andre ord ikke få mulighet til å teste deg hvis du møter opp uten forhåndsavtale. For timebestilling, ring 33 31 04 00. Telefontider: mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00, lørdag og søndag fra kl. 09.00-14.00

Mer informasjon om testing finner du på vår samleside for koronaviruset.

Til toppen