Befolkningen må belage seg på ventetid på legevakta

Befolkningen må belage seg på ventetid på legevakta

- Normalt er sommeren høysesong for legevakta, og i år forventer vi enda større trykk enn normalt, sier kommunalsjef for Mestring og helse i Tønsberg kommune, Mette Vikan Andersen.

Bilde av legevakten i Tønsberg - Klikk for stort bildeLegevakten i Tønsberg   

Reiserestriksjoner og avlyste utenlandsreiser fører til at flere enn normalt tilbringer sommeren i Norge. Det merkes allerede på legevakta.

- Vi opplever at pågangen øker, og vi tror en av årsakene er at flere har hjemmeferie og prøver ut nye aktiviteter i nærområdet. Da kan ting skje, og både vi og sykehuset registrerer flere ulykker enn vanlig. Det er hyggelig at folk er i aktivitet, men tenk på sikkerhet og ta vare på hverandre, oppfordrer Vikan Andersen.

Økt bemanning

Klikk for stort bildeKommunalsjef for mestring og helse, Mette Vikan Andersen.  Bemanningen på legevakta er økt, men Vikan Andersen tror likevel at det vil bli noe lengre ventetid enn normalt i sommer. For at ventetiden skal bli så kort som mulig, oppfordrer hun at alle tar en ekstra vurdering på om man må oppsøke øyeblikkelig legehjelp, eller om det kan vente til dagen etter.

- Vi er opptatt av at alle skal få den hjelpen de trenger til riktig tid. Da det er viktig å huske at legevakten er for akutt oppstått sykdom, akutte skader og tilstander med akutt forverring. Andre tilstander kan fastlege eller private helseaktører hjelpe med, sier hun.

Dette gjelder også for turister.

- Nå er det også mulig med videokonsultasjon og e-melding med fastlegen, og da kan også turister ta kontakt med sin fastlege, sier Vikan Andersen.

Covid19 testing

Legevakten tester ikke for Covid19virus. Fortsatt er det luftveisklinikken på Eik som tar alle tester for de som kjenner symptomer og som bor og oppholder seg i Tønsberg, Færder og Holmestrand. Også turister kan ta kontakt med klinikken. Du kan bestille time ved å ringe 33 31 04 00. Telefontider er mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00.

Les mer om testing og annen informasjon om koronaviruset
 

Les mer om legevakten i Tønsberg

Til toppen