- Hjelp hverandre med barnepass, men bruk sunn fornuft!

- Hjelp hverandre med barnepass, men bruk sunn fornuft!

- Barna må få leke, men det er uklokt å samle altfor mange barn på ett sted, sier ordfører Anne Rygh Pedersen. Hun ber folk være bevisste på hvor mange barn som er samlet når skoler og barnehager er stengt.

Klikk for stort bilde- Snakk med ungdommen, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.Stengte skoler og barnehager byr på utfordringer for mange familier. Nasjonale helsemyndigheter advarer mot å samle for mange barn på ett sted.

- Jeg vil oppfordre alle til å ta disse rådene på alvor. Nå har vi tatt drastiske grep i samfunnet for å begrense store folkemengder. Da bør familiene også være bevisst på dette når de leter etter løsninger for å få kabalen til å gå opp i dagene og ukene som ligger foran oss. Barna må få leke, og det er greit å hjelpe hverandre med barnepass, men man bør ikke være veldig mange sammen, sier Rygh Pedersen.

- Snakk med ungdommen

Hun ber foreldre være spesielt bevisst på at også eldre barn og ungdom følger rådene fra helsemyndighetene.  

- Jeg forstår at mange ungdom føler et behov for å være sosiale, men det er viktig at også de bruker sunn fornuft og tar nødvendige forholdsregler. Jeg oppfordrer alle foreldre til å snakke med sine ungdom om dette. Det er bedre å være ute enn å være inne, men det er uansett ikke bra å være for mange sammen, sier Rygh Pedersen.

Besteforeldre som barnevakt?

Hun ber også foreldre tenke seg godt om før de bruker besteforeldre og eldre familiemedlemmer som barnevakter.

- Mange besteforeldre har et ønske om å stille opp. I noen tilfeller kan det være god løsning, men hvis besteforeldrene selv er i en risikogruppe grunnet alder eller helsetilstand, bør man finne andre løsninger, sier hun.  

Tønsberg kommunes samleside for koronaviruset.

Til toppen