Skal ruste opp bystyresalen

- Fra høsten av skal kommunestyremøtene avholdes på dagtid. Da kan vi ikke belage oss på å leie lokaler av fylkeskommunen, sier påtroppende kommunedirektør Mette Vikan Andersen. Nå skal bystyresalen på rådhuset pusses opp og gjøres om til en permanent kommunestyresal. 

Kommunestyresal eller bystyresal? 
Det øverste, politiske organet i gamle Tønsberg kommune hadde benevnelsen «bystyret», og salen heter derfor «Bystyresal» i dag. Den nye kommunen har et kommunestyre som sitt øverste organ, og salen vil derfor hete «Kommunestyresal» etter oppussingen. 

Etter sammenslåingen av Re og Tønsberg har det vært 49 representanter i kommunestyret. Bystyresalen på rådhuset har ikke vært stor nok til å avholde møter med så mange politikere, og derfor har kommunen leid møtelokaler i fylkeshuset til avvikling av kommunestyremøtene. 
 
- Etter valget i høst skal det bare være 43 representanter i kommunestyret. Da får vi plass i den gamle bystyresalen på rådhuset, og kan endelig ta kommunestyremøtene «hjem» igjen, sier Mette Vikan Andersen. 

- Verdig og praktisk

Bystyresalen er i dag et møterom som brukes til diverse møter og samlinger i kommunens regi, med fleksible vegger til to tilstøtende møterom.
 
- Vi kommer til å fjerne veggene, slik at dette permanent blir ett stort rom som egner seg til kommunestyremøter. Vi kommer også til å endre retningen på rommet, slik at podiet blir ved den ene kortveggen. I tillegg skal det males om, og møblene skal byttes ut, sier Vikan Andersen. 
 
Det skal også anlegges en liten garderobeløsning, og på utsiden av selve salen skal det installeres en serveringsstasjon med enkle kjøkkenfasiliteter. 
 
- Målet vårt er at dette skal bli en kommunestyresal som både er praktisk og verdig. Når man går inn i en kommunestyresal på et rådhus, skal man kjenne at man kommer inn i et rom som er litt spesielt, sier Vikan Andersen. 
 
Oppussingsarbeidet vil foregå gjennom sommeren, og skal etter planen være ferdig i løpet av august. Dermed vil salen stå klar til å ta imot de nyvalgte politikerne etter valget i september. Oppussingen finansieres av midler som er igjen etter sammenslåingen av Re og Tønsberg

Erstatter møterom

Oppussingen av bystyresalen innebærer at to av dagens møterom forsvinner. Vikan Andersen tror ikke dette vil by på utfordringer, selv om møteromkapasiteten ved rådhuset er begrenset. 
 
- Vi har frigjort plass i lokalene som disponeres av mestring og helse, og kommer til å anlegge to nye møterom med samme kapasitet som dem vi nå mister. I tillegg vil det også være mulig å booke den nye kommunestyresalen til andre møter i kommunens regi, men den skal være forbeholdt kommunestyret når de har møter, sier hun.